GROZLJIVO

Golega strica je vrgel med 120 izstradanih psov

Objavljeno 04. januar 2014 16.35 | Posodobljeno 04. januar 2014 17.23 | Piše: P. J.

Strokovnjaki pravijo, da želi voditelj utrditi svojo avtoriteto in moč.

Jang Sung Taeka je živega pojedlo 120 izstradanih psov, tako pišejo svetovni mediji. Strica, ki ga je pred tedni komunistični voditelj Kim Jong Un dal ubiti, naj bi požrli psi, ki so jih namenoma stradali tri dni.

Umiral je štiri ure

Obsodili so ga veleizdaje, obtožen pa je bil tudi poskusa državnega udara, ki naj bi ga izvedel s skupino podpornikov. Strica severnokorejskega voditelja naj bi požrlo 120 psov. Golega naj bi vrgli v kletko med pse, ki so ga nato živega požrli. Kim Jong Un naj bi grozljivo smrt spremljal v živo. Pred mesecem, ko je v javnosti odjeknila novica o tem, da so Jang Sung Taeka ubili, je bilo sprva rečeno, da so ga usmrtili s strelom, zdaj pa najnovejše novice pretresajo vse. Celoten proces usmrtitve naj bi trajal kar štiri ure, poleg Kima, ki je vse skupaj spremljal, pa naj bi temu prisostvovalo še 300 severnokorejskih uradnikov.

Mediji poročajo še, da naj bi bilo na enak način ubitih še šest oseb iz Jangovega kroga. Strokovnjaki pravijo, da želi Kim s takimi dejanji okrepiti svojo avtoriteto in potrditi svojo samostojnost in voditeljsko neodvisnost. Pred dobrim letom so severnokorejski mediji objavili fotografije, na katerih psi trgajo severnokorejskega ministra za obrambo Kim Kwan Jina.

Deli s prijatelji