NA OPAZOVANJE

George Bush starejši v bolnišnici, Obamo obveščajo o dogajanju

Objavljeno 24. december 2014 08.09 | Posodobljeno 24. december 2014 08.09 | Piše: STA, K. K.

Nekdanji ameriški predsednik je star 90 let.

Barbara Bush je nastopila na televiziji CNN skupaj z možem, nekdanjim predsednikom ZDA Georgeem Bushem starejšim.

HOUSTON – Nekdanji predsednik George Bush starejši, ki je star 90 let, je v torek težje dihal in so ga iz previdnosti odpeljali v eno od bolnišnic v teksaškem Houstonu. V Metodistični bolnišnici, kjer je bil zaradi bronhitisa nazadnje decembra 2012 in januarja lani, bo ostal na opazovanju.

Starejšega Busha, ki je Ameriko vodil med letoma 1989 in 1993 kot 41. predsednik ZDA, so nazadnje videli v javnosti novembra na prireditvi na univerzi A&M skupaj s sinom Georgeem Bushem mlajšim. Čeprav Bush starejši ne more več hoditi, je junija tradicionalno praznoval 90. rojstni dan s skokom s padalom, in sicer v tandemu z mlajšim profesionalcem.

Bush starejši je bil dva mandata podpredsednik ZDA pri Ronaldu Reaganu, med drugo svetovno vojno pa je bil vojaški pilot in je opravil 58 bojnih poletov nad Tihim oceanom. Enkrat je bil celo sestreljen.

O poti Busha v bolnišnico so obvestili tudi sedanjega predsednika ZDA Baracka Obamo, ki mu je zaželel vse dobro, najlepše želje za praznike pa je skupaj s prvo damo Michelle poslal tudi celotni družini Bush.

Deli s prijatelji