GROZLJIVKA

Gadafijeva pošastna spolna posiljevalnica

Objavljeno 30. januar 2014 17.52 | Posodobljeno 30. januar 2014 17.52 | Piše: V. J.

Nabor lepotic pa tudi lepotcev za diktatorja so opravljali po šolah.

Gadafijeva soba za spolna izživljanje. Foto: Videoposnetek

TRIPOLIS – Po več kot dveh letih, odkar so oktobra 2011 uporniki prijeli in ubili libijskega polkovnika Gadafija, potem ko je vladal polnih 42 let, v dokumentarcu britanske televizije BBC4 prvič javnosti razkrivajo diktatorjeve skrivne brloge, ki so mu služili za spolne orgije z ugrabljenimi mladoletnimi sužnjami in sužnji.

Njihov edini greh je bila telesna lepota

Gadafijevi ogledniki so najstnice pa tudi najstnike rekrutirali po šolah ter jih nato odvedli in osamili na več tajnih lokacijah, kjer so jih zadrževali v ujetništvu. Zanje so pripravili posebno izobraževanje, tako da so jim predvajali pornografske filme in dajali druga gradiva, kar naj bi jih pripravilo, da bodo služili gospodarjevim spolnim strastem. Sob, namenjenih Gadafijevim sprevrženim užitkom, je bilo več. Pogled v eno izmed njih razkriva precej običajno spalnico z nočnima omaricama in svetilkama. Že dolgo zapuščena, temačna in z zaprašenim džakuzijem skorajda ne bi dala slutiti, čemu je v resnici služila. Njen namen razkriva sosednji prostor z vso ginekološko operacijsko opremo. Služila je preventivnim pregledom pred prenosljivimi spolnimi boleznimi in za opravljanje splavov ob neželenih nosečnostih.

Vendar, kot pravijo priče, je veliko mladih žrtev doživelo še veliko hujšo usodo. Zaradi hudih poškodb, ki so nastale med brutalnim spolnim nasiljem, naj bi mnoge dal brez milosti usmrtiti.

Med njimi tudi deklice stare 14 let

Kot šele zdaj razkrivajo za javnost, je Gadafi svoje žrtve novačil celo sam med obiski šol in univerz. S pomočjo sodelavcev je izbiral lepotice, ki jih je najprej kot izbranke povabil na svoja predavanja. Tem je sledila ožja selekcija. Izbrane so preprosto odpeljali brez pojasnil, kam in zakaj. Če so sorodniki z iskanjem pogrešanih kazali pretirano vnemo, so z njimi opravili Gadafijevi telesni varuhi. Tako da so jih ubili. Deklice, mnoge stare komaj 14 let, so ugrabljali brezobzirno grobo, brez trohice usmiljenja – priča učitelj iz Tripolisa. Mati neke študentke ve povedati, da je zaradi ugrabitev, o katerih se ni smelo govoriti, trepetala vsa univerzitetna soseska: »Dekle je preprosto izginilo, vsakršno iskanje je bilo zaman. So pa nekoč po več mesecih v parku, kamor je bilo odvrženo, našli truplo za Gadafija ugrabljene, pogrešane in na koncu umorjene študentke.«

Dekle iz Sirte, ki je bila za Gadafija ugrabljena kot petnajstletnica, pove: »Dan po ugrabitvi so pome prišle tri ženske v vojaških uniformah in me odpeljale v skrivališče, kjer so mi testirali kri, in me vso pobrile razen v sramnem predelu. Oblekle so me v barsko plesalko in odpeljale v drugo sobo, pred Gadafija, ki je na mojo grozo ležal nag na postelji. Nagonsko sem hotela zbežati, pa so me vojakinje vrgle predenj.« Ta in druge žrtve govorijo o Gadafiju kot brutalnem posiljevalcu, ki se je za svoja iztirjena ravnanja opogumljal z alkoholom, kokainom in viagro.

Deli s prijatelji