ŽENE IN LJUBICE

Francozi besni, žigolo Hollande pa menca

Objavljeno 21. januar 2014 10.35 | Posodobljeno 21. januar 2014 10.36 | Piše: E. B.

Od francoskega predsednika javnost zahteva, da uredi svoje ljubezensko življenje.

Valerie se oklepa položaja prve dame.

PARIZ – Med najbolj vroče novice iz sveta politike se še vedno uvrščajo ljubezenske zdrahe francoskega predsednika. Teh še zdaleč ni konec, francoska javnost pa je besno sprejela vest, da je prva dama, potem ko je zapustila bolnišnico, odšla okrevat v razkošno predsedniško vilo v Versailles.

Naj spomnimo, 48-letna Valerie Trierweiler je po škandalozni objavi, pod katero se je podpisala revija Closer, zaužila preveč uspavalnih tablet in obležala v bolnišnici, njeno duševno stanje pa še vedno niha med depresijo in izbruhi besa – ali gre zgolj za krinko, s katero se pretkana novinarka želi obvarovati izgube strehe nad glavo? Tako so prepričani Francozi, ki menijo, da si želi osovražena in menda pohlepna Valerie, ki se je je že oprijel vzdevek Trierweilerka rotvajlerka, za vsako ceno zagotoviti položaj prve dame in finančno udobje ter pravico do bivanja v Elizejski palači in drugih predsedniških rezidencah ter pariškem stanovanju, ki je v lasti Françoisa Hollanda. Proti temu se je po zadnjih javnomnenjskih raziskavah obrnilo neverjetnih 77 odstotkov državljanov, ki zahtevajo, naj nemudoma uredi svoje ljubezensko življenje glede na to, da tega finančno podpirajo davkoplačevalci, a 59-letnemu predsedniku se očitno nikamor ne mudi. Trierweilerjevo je na podeželskem posestvu v Versaillesu, ki se bohoti z ogrevanim zunanjim bazenom, teniškim igriščem, bogato založeno vinsko kletjo in lično urejenimi vrtovi, sicer že obiskal, a ji ni dal pričakovane dvojke, saj se menda boji njenega čustvenega izbruha – prosil naj bi jo le za nekaj časa za premislek, a da se bo o prihodnosti njunega razmerja gotovo odločil do načrtovanega obiska Washingtona.

Ni znano, kako vso to negotovost prenaša ljubica Julie Gayet, ki se je po izbruhu afere skrila pred javnostjo: v zadnjih dneh se je oglasila le zato, da bi naznanila tožbo proti reviji Closer in ovrgla govorice o nosečnosti, neuradni viri pa napovedujejo, da se bo 41-letna igralka slej ko prej okitila z nazivom nove francoske prve dame, Trierweilerjevo pa da bo doletela usoda v slogu Marije Antoanete

Deli s prijatelji