NA OBISKU

FOTO: Zver čaka na papeža

Objavljeno 22. september 2012 19.37 | Posodobljeno 22. september 2012 19.38 | Piše: S. J.

Zver se bo v letni rezidenci srečal s papežem.

Čakajoč papeža: Zver v spremstvu svoje žene Andreje Valič Zver

RIM – »Castel Gandolfo (papeževa letna rezidenca). V pričakovanju avdience pri papežu Benediktu XVI.,« je pod fotografijo, ki jo je objavil na twitterju, zapisal predsedniški kandidat Milan Zver. Kot smo že poročali, se bo Zver s papežem v njegovi letni rezidenci osebno sestal in tako postal eden redkih slovenskih politikov, ki mu je to uspelo. 

Zver pa je v Rim, kjer se je udeležil mednarodnega srečanja voditeljev (Leaders' Meeting), odpotoval že včeraj. Zaradi srečanja v Rimu je Zver odpovedal svoje sodelovanje na okrogli mizi FDI Summit 2012, kjer naj bi se srečal s predsednikom države Türkom in predsedniškim kandidatom Pahorjem.

»Kriza nas obvezuje, da na novo zarišemo pot, sprejmemo nova pravila in poiščemo nove oblike obveznosti, s čimer kriza postane priložnost za trezno presojanje in novo načrtovanje,« je v govoru, ki ga je pripravil ob sprejemu za voditelje sredinskih demokratov, zatrdil papež.

Papež je posebej poudaril tudi, da trg ne more sam po sebi urejati vseh individualnih in družbenih vprašanj. »Red stvari ne more biti nad redom ljudi je sicer že stara teza katoliškega družbenega nauka, a je vendarle zdaj po mnenju papeža postala veliko bolj aktualna kot kadar koli doslej,« je dejal Zver in pojasnil, da je papež spomnil tudi na pomembno vlogo politikov, zlasti tistih, katerih delo temelji na krščanskih vrednotah in načelih.

Deli s prijatelji