RAZJARJENA

FOTO: Zavrnjena Marija Šerifović policistu: »Glup si ko k****, d*****!«

Objavljeno 20. maj 2014 11.18 | Posodobljeno 20. maj 2014 11.29 | Piše: A. L.

Pomoč je želela dostaviti v Sarajevo, a ni imela zelene karte.

Bosanski Šamac.

BEOGRAD – Po obilnih padavinah in visoki gladini rek bitko bijejo tudi v srbski prestolnici. V občini Zvezdara pravijo, da se že od četrtka prožijo plazovi, ki ogrožajo mnoge. Pred hišo Nebojše Pešića je nastala jama, ki je od spalnice hiše oddaljena vsega dva metra. Za vse to pa krivijo tudi mestne oblasti. Kanalizacije namreč nimajo, poroča Kurir.

Borka Ristić, ki živi v bližini gozda na Zvezdari, je družinsko hišo z dvema sinovoma in snaho zapustila: »Vsa hiša je popokala. Ne moremo biti tam in spati. Bog ne daj, da spet začne deževati. Hiša se bo podrla.«

Prebivalci v preostalem Beogradu naj bi bili na varnem. Pričakujejo, da Sava in Donava nasipov ne bosta prebili. Beograjski župan ugotavlja, da Sava počasi še vedno narašča, a do kritične točke ima še dva metra in pol.

image
a:1:{s:11:"description";s:24:"Simbolična fotografija.";}
 Okolica Beograda.

Đoković doniral ves priigrani denar, Šerifovićevo ustavili policisti

Po svetu odmeva dobrodelno dejanje enega najboljših teniških igralcev Novaka Đokovića. Po zmagi na turnirju v Rimu je za pomoč svojim sonarodnjakom doniral ves izkupiček (kar pol milijona dolarjev), prek svoje dobrodelne ustanove pa mu je uspelo zbrati še sto tisočakov.

Na pomoč poplavljenim in vsem prizadetim je priskočila tudi Marija Šerifović, evrovizijska zmagovalka s pesmijo Molitva (molitev). Zbrala je stvari, ko pa jih je želela dostaviti, so jo na poti v Sarajevo ustavili policisti. Ni imela zelene karte, pa ji vožnje niso dovolili nadaljevati. Svoj gnev je izlila kar prek twitterja.

Besede so približno enake kot v slovenščini, vseeno pa jih nekaj razložimo: ja došla da pomognem = jaz prišla pomagat; zbog = zaradi; ponela = vzela (s sabo); vazda (od 'vas dan', tj. ves dan) = vedno; glup = neumen.

 


Donirala jakno, v njej pa 2500 evrov

V Čačku so ponosni na 19-letno prostovoljko Suzano Vukić. Ta je ob razvrščanju oblačil opazila, da je iz jakne padla varčevalna knjižica z denarjem. Poklicala je policijo, ki je na podlagi dokumenta našla lastnico in ji vrnila denar.

 

Deli s prijatelji