TRAGIČNO

FOTO: Žalujoče mesto preplavila darila

Objavljeno 23. december 2012 18.33 | Posodobljeno 23. december 2012 18.34 | Piše: P. J., STA

Otroci so prejeli na desettisoče daril iz vsega sveta.

HARTFORD – Otroci iz ameriškega Newtowna, kjer je bilo pred dobrim tednom dni v streljanju ubitih 20 otrok, so letos za božič prejeli na desettisoče daril iz vsega sveta – od plišastih medvedkov in barbik do nogometnih žog in drugega. S tem želijo ljudje po krvavi tragediji izraziti podporo in vsaj malce razveseliti najmlajše v Newtownu.

Pred malo več kot tednom dni, je 20-letni Adam Lanza na osnovni šoli Sandy Hook ubil 20 otrok in šest zaposlenih. Pred tem je doma ustrelil svojo mamo, nato napadel šolo in si na koncu sodil sam. Policija še vedno ne ve, kaj točno je sprožilo krvavi pohod.

Medtem ko so v dneh pred božičem v Newtownu še pokopavali žrtve, so želeli mnogi tudi ponuditi podporo in razveseliti otroke v času po tragediji. Vsi otroci so bili povabljeni v mestno hišo v Newtownu, kjer so si lahko izbrali igrače. Te so jim posamezniki, različne organizacije ter trgovine z igračami poslali iz različnih koncev ZDA in celo iz tujine.

Za pomoč po tragediji se je sicer do sobote nabralo že kar 2,8 milijona ameriških dolarjev donacij. Med drugim so v Newtownu prejeli kuverte z denarjem za plačilo kave v glavni trgovini v mestu, iz Kalifornije pa je prispela celo pošiljka tortic. Lokalna pošta beleži šestkratno povečanje pošiljk, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Deli s prijatelji