AGONIJA

FOTO: Vlaki prenatrpani: na meji obtičalo 300 beguncev

Objavljeno 31. avgust 2015 19.43 | Posodobljeno 31. avgust 2015 19.43 | Piše: STA, M. U.
Ključne besede: vlak. begunci

Najverjetneje jih bodo odpeljali v azilne domove.

Foto: Reuters

DUNAJ, BUDIMPEŠTA – Približno 300 beguncev, ki so se danes z vlakom odpravili iz Budimpešte proti Dunaju, je obtičalo na avstrijski meji. Avstrijske železnice so sporočile, da je bil vlak ob prihodu v madžarski Hegyeshalom na meji z Avstrijo prenatrpan. Zato so železnice madžarsko policijo zaprosile, naj z vlaka odstranijo odvečne potnike.

Vlak bo zaradi kaosa na meji imel večurno zamudo

Opoldne je Budimpešto zapustil še en vlak, namenjen proti Dunaju. Avstrijske železnice tudi pri tem računajo na večurno zamudo. Njihovi predstavniki niso mogli oceniti, koliko beguncev je na drugem vlaku. Ocenjujejo, da bo madžarska policija begunce na teh vlakih zaradi pomanjkljive dokumentacije odstranila iz vagonov in odpeljala v azilne domove. Dunajske oblasti ne predvidevajo, da bo tamkajšnjo glavno železniško postajo danes doseglo več beguncev kot sicer. Mestne oblasti računajo, da bo Madžarska sprejela ustrezne ukrepe v skladu s svojo odgovornostjo.

Dopoldne je sicer v Budimpešti na stotine migrantov zasedlo vlake v smeri Nemčije in Avstrije. Policisti, ki so na železniški postaji Keleti beguncem preprečevali vstop na vlake, so se umaknili in beguncem pustili proste roke, čeprav številni niso imeli ustreznih vizumov za potovanje po EU.

Deli s prijatelji