VELIKI POŽAR

FOTO in VIDEO: V vojaškem skladišču eksplozije na pet minut

Objavljeno 27. september 2017 19.15 | Posodobljeno 27. september 2017 19.18 | Piše: STA, M. U.

Zaradi požara so evakuirali 30.000 prebivalcev v krogu petih kilometrov od skladišča v kraju Vinica.

Foto: AP
 
KIJEV – Vojaško skladišče na vzhodu Ukrajine je zajel obsežen požar, s katerim se bori 1200 gasilcev. Evakuirali so 30.000 prebivalcev v krogu petih kilometrov od skladišča v kraju Vinica. V krogu 50 kilometrov so prepovedali polete, območje je zaprto tudi za cestni in železniški promet.
 
O smrtnih žrtvah za zdaj ne poročajo, dve osebi sta lažje poškodovani.
 
image
 
Foto: AP 
 
V skladišču vsakih pet do deset minut odjekne eksplozija
 
Prebivalka bližnjega mesta je povedala, da so okoliški prebivalci zaradi eksplozij utrpeli veliko gmotno škodo. Kot piše na spletni strani oblasti viniške regije, je požar izbruhnil v času velike protiteroristične vojaške vaje na območju. Ali sta dogodka povezana, ni jasno. Ukrajinsko vojaško tožilstvo primer preiskuje. Za zdaj domnevajo, da je požar posledica sabotaže.
 
V skladišču v Vinici je shranjenih okoli 188.000 ton streliva, med drugim tudi rakete za raketomete. Po besedah tiskovnega predstavnika generalštaba ukrajinske vojske gre za eno največjih skladišč orožja v državi.
 

Gre že za drugi požar v skladišču orožja v Ukrajini letos. Marca je v požaru v skladišču streliva v ukrajinskem kraju Balaklija v regiji Harkov ob meji z Rusijo umrl en človek. Ukrajinske oblasti ocenjujejo, da je bil požar, ki so ga gasili več dni, posledica sabotaže.

 

Deli s prijatelji