JOAQUIN

FOTO in VIDEO: V Bermudskem trikotniku izginila ladja s 33 ljudmi

Objavljeno 03. oktober 2015 11.41 | Posodobljeno 03. oktober 2015 11.42 | Piše: STA, Mo. S.

Orkan divja po Bahamih, Američani pa so v skrbeh zaradi izginule ladje.

Izginula ladja.

NEW YORK – Orkan četrte kategorije Joaquin s hitrostjo vetrov do 205 kilometrov na uro je v petek prizadel Bahame, kjer je dvigal strehe, ruval drevesa, podiral daljnovode in povzročal poplave. O smrtnih žrtvah do sobote zjutraj niso poročali.

V ZDA pozornost zdaj posvečajo iskanju tovorne ladje s 33 člani posadke, od katerih je 28 ameriških državljanov. Ladjo El Faro, dolgo 224 metrov, so pri bahamskem otoku Crooked valovi, ki so dosegali višino devet metrov, skoraj prevrnili, ameriška obalna straža pa je v petek zvečer z njo izgubila stik. Neurje jo je zajelo na poti s Floride proti Portoriku. Ne le to: gre za obrobno območje zloglasnega Bermudskega trikotnika, ki je znan po nerazložljivih izginotjih ladij in letal ...

Pripravljeni na evakuacijo

Nacionalni center za orkane v Miamiju poroča, da je Joaquinova grožnja vzhodni obali ZDA zdaj sicer manjša, saj naj bi zavil proti severu dlje od obale, kjer pa lahko še vedno pričakujejo veter in močan dež. Od Floride pa tja do Nove Anglije na severu so nanj vseeno pripravljeni, guverner New Jerseyja Chris Christie pa poziva vse prebivalce ob obali, naj se umaknejo.

Rešili 12 mornarjev z druge ladje

Reševalci so medtem rešili 12 mornarjev s tovorne ladje Minouche, ki se je začela potapljati. V bližini Haitija so jo visoki valovi začeli premetavati, zato se je prevrnila.

Oglejte si posnetek reševanja:

Deli s prijatelji