IZZIVA

FOTO in VIDEO: Provokativni Šešelj: Evo, znova koljem

Objavljeno 31. marec 2016 17.50 | Posodobljeno 31. marec 2016 17.04 | Piše: T. L.
Ključne besede: Vojislav Šešelj

Objavljamo zbirko provokativnih izjav srbskega radikala Vojislava Šešlja, ki ga je haaško sodišče oprostil.

LJUBLJANA – Trinajst let po predaji Mednarodnemu sodišču za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije je razvpiti srbski radikalec Vojislav Šešelj po odločitvi sodišča svoboden človek image.

Leto in pol, odkar je vodja Srbske radikalne stranke na prostosti, ni skoparil s provokativnimi izjavami in z incidenti. Pisal je o klanju, zažigal zastave in se posluževal drugih, milo rečeno, provokativnih metod. Kljub vsemu je danes prejel veliko čestitk za zmago na haaškem sodišču. Morda pa bo temu sledila tudi milijonska odškodnina. 

Kakor koli že, tožilstvo haaškega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije bo zdaj preučilo, ali obstaja osnova za pritožbo, medtem ko si Šešelj prizadeva, da bi za prestano trpljenje in bolezen prejel tudi 14 milijonov evrov težko odškodnino. 

Oglejmo pa si nekaj njegovih izjav, ki jih je mogoče najti na družabnih omrežij in v medijih. 

Decembra lani je na twitterju objavil fotografije svinjskega mesa. Pripisal je: »Evo, znova koljem.« »Kdor kolje, zlo ne misli.« »V klanju ni boljšega od mene.«

Šešelj tudi rad sežiga zastave. Tako je zažgal že hrvaško zastavo ter zastave ZDA, EU in Nata. Kar nekaj zapisov na družabnih omrežjih je namenjenih tudi ženskam. Ministrici Zorani Mihajlović je privoščil, da se namesto vibratorja z njo pozabava desetina bradatih, neumitih in neizbirčnih četnikov, privoščil pa si je tudi kratek obisk v kontroverznem srbskem resničnostnem šovu Farma

Deli s prijatelji