KATASTROFA

FOTO in VIDEO: »Prinesite mi truplo mojega otroka, da ga objamem«

Objavljeno 20. april 2014 12.27 | Posodobljeno 20. april 2014 12.27 | Piše: T. L.

Potapljači so se prebili v notranjost potopljenega trajekta, kjer so naleteli na nova trupla.

SEUL – Potapljači so iz južnokorejskega trajekta, ki se je potopil pred štirimi dnevi, potegnili 22 trupel, tako da je v tragediji uradno umrlo 54 ljudi, hkrati pa je vprašanje, koliko živih potnikov (večinoma srednješolcev) trajekta sploh lahko najdejo med okoli 250 pogrešanimi.

Potapljači so iz trajekta izvlekli prva tri trupla, potem ko so razbili okno na eni od potniških kabin nekaj pred polnočjo po lokalnem času. Nekaj deset trupel so nato izvlekli v naslednjih urah. Prvi trije nesrečniki, ki so jih izvlekli potapljači (gre za dva moška, za tretjo osebo pa spol še ni potrjen), so nosili reševalne jopiče. Kar pa jim ni pomagalo ... V akciji iskanja pogrešanih sodeluje preko 500 potapljačev. 

Zakaj se je trajekt nenadoma potopil, še ni jasno, je pa, kdo je bil namesto kapitana trajekta za krmilom. In sicer je bila to neizkušena ženska, ki še nikoli ni plula po tako težavnem območju. 

Spopad jeznih in razočaranih s policijo

Jezni sorodniki so napovedali protestni pohod od otoka Jindo do urada predsednika v Seulu, vendar pa jim je policija to preprečila.

Sorodniki so neučakani, radi bi trupla svojih dragih dobili, še preden ta v morju razpadejo. »Prinesite mi truplo, da lahko vidim obraz mojega otroka in ga objamem,« je vpila neka ženska. Lee Woon Geun, oče pogrešane 17-letne potnice Lee Jung In, pa je dejal: »Od odgovornih hočemo odgovore, zakaj se ukazi ne izvajajo in se nič ne zgodi. Očitno je, da lažejo in prenašajo odgovornost na druge.« 

Deli s prijatelji