NEMIRI

FOTO in VIDEO: Kaos in smrt: ga je ubila policija z vodnim topom?

Objavljeno 02. junij 2013 11.32 | Posodobljeno 02. junij 2013 11.32 | Piše: T. L.

Policija se je umaknila z ulic Carigrada, pojavljajo pa se informacije, da sta v nemirih dva človeka izgubila življenje.

CARIGRAD – Na ulicah Carigrada je več tisoč protestnikov proslavljalo zmago nad policijo, ko se je ta po ukazu premierja Erdogana umaknila z glavnega trga. Po poročanju agencije Reuters so bile razmere na ulicah mirnejše kot v zadnjih dveh dneh, ko so potekali srditi spopadi med policijo in protestniki. Sicer pa je policija aretirala najmanj 939 protestnikov v več kot 90 ločenih demonstracijah po državi, v spopadih je bilo ranjeno 90 policistov in protestnikov, poročajo pa tudi o smrtnih žrtvah. V spopadih naj bi bila življenje izgubila dva človeka. 

Mu je policija zlomila tilnik?

Facebook in twitter so v zadnjih dneh preplavili pozivi mladih Turkov, ki prosijo ljudi, da sporočajo, kaj se v državi dogaja in zakaj, češ da televizija ne sporoča prave resnice. Na youtubu pa se je pojavil posnetek, ki kaže, kako je policija vodni top usmerila v glavo enega od protestnikov, curek pa je bil tako močan, da je moškega vrglo z glavo ob tla. Po neuradnih informacijah je umrl zaradi zlomljenega tilnika. 

Nasilje je v Carigradu izbruhnilo v petek, potem ko so množični protesti proti urbanističnemu načrtu prerasli v protivladne proteste. 

Deli s prijatelji