SNEŽNA NEVIHTA

FOTO: Ujeti v snegu, zdaj grozijo še poplave

Objavljeno 22. november 2014 09.40 | Posodobljeno 21. november 2014 16.32 | Piše: B. P., T. L.

Severovzhod ZDA je zajelo močno sneženje, ki naj bi se umirilo šele konec tedna.

V Buffalu je v tednu dni zapadlo toliko snega kot ga navadno v vsem letu.

BUFFALO – Severovzhod ZDA je pred dnevi zajelo močno sneženje, ki je tamkajšnje države ovilo v slaba dva metra visoko snežno odejo, pričakujejo pa, da bo ta še nekoliko narasla, saj v nekaterih državah sneženju še ni videti konca. Ker pa so za konec tedna napovedane višje temperature, zdaj območju zahodnega dela zvezne države New York grozijo še poplave. Strokovnjaki opozarjajo, da tako močnih poplav že dolgo časa ni bilo.

V snežni nevihti v New Yorku, New Hampshiru in Michiganu je umrlo najmanj osem ljudi, nekateri predeli so odrezani od sveta, v New Yorku pa pri pluženju cest in kidanju snega pomaga celo vojska. Tragično bi se lahko končalo tudi za Bethany Hojancki, ki je ravno, ko se je snežna nevihta razbesnela okrog njenega doma, začutila popadke. Z možem sta sedla v avto, a dlje kot do bližnjega gasilskega doma nista prišla in Bethany je rodila deklico kar tam. Obe sta zdravi in dobro okrevata.

Na avtocesti med Buffalom in kanadskim Montrealom je obtičalo okrog 100 voznikov, ki so bili prisiljeni noč preživeti v svojih vozilih, poti pa niso mogli nadaljevati niti naslednjega dne. Območje okoli Buffala je bilo v nevihti najhuje prizadeto, saj je v tednu dni tam zapadlo toliko snega, kot je letno povprečje – slaba dva metra in pol. Vremenoslovci predvidevajo, da se bo sneženje umirilo konec tedna.

Deli s prijatelji