ZAHVALNI DAN

FOTO: Trump pomilostil »Bedrce« in »Grodnico«

Objavljeno 21. november 2017 21.31 | Posodobljeno 21. november 2017 21.31 | Piše: STA, M. U.

Njegova prva purana bosta lahko dočakala starost dveh let.

Foto: Reuters

WASHINGTON – Ameriški predsednik Donald Trump je pred četrtkovim zahvalnim dnevom pred Belo hišo uradno pomilostil purana, ki bosta lahko dočakala visoko starost do dveh let na farmi univerze Virginia Tech v Blacksburgu. Na slovesnosti sta bila tudi prva dama Melania Trump in sin Barron. Američani v četrtek praznujejo državni praznik zahvalni dan, katerega tradicija sega do prvih angleških priseljencev, ki so jim domorodni Indijanci pomagali preživeti. Z leti je puran postal tradicionalna hrana tega praznika in letos jih bodo Američani pohrustali okrog 46 milijonov, puranov, ki so ju poimenovali »Bedrce« in »Grodnica«. Oba so vzredili v Minesoti in sta šla skupaj z 20 kolegi na tečaj dobrega obnašanja. Purana so namreč izurili, da se šopirita in bahata s svojim perjem.

Trump je dejal, da z veseljem poroča, da sta purana Bedrce in Grodnica imela kraljevsko pogostitev, nato pa sta prespala v hotelu blizu Bele hiše. Prvi se je potem malce sprehajal po vrtu okrog Bele hiše, drugi pa je obiskal dopisnike Bele hiše.

image

Trump je bil dobre volje in se je pošalil, da je porabil veliko časa za odpravo političnih potez svojega predhodnika Baracka Obame, vendar so mu svetovali, naj purana, ki ju je Obama lani pomilostil, pusti pri miru. Nasvet je upošteval.

Deli s prijatelji