NEPAL

FOTO: »Tam ni ničesar več, plaz je odnesel vse«

Objavljeno 04. maj 2015 18.40 | Posodobljeno 04. maj 2015 18.42 | Piše: STA, M. U.

Pod plazom so našli več trupel turistov.

Foto: Reuters

KATMANDU – V nepalski turistični regiji Langtang so pod velikanskim plazom, ki ga je pred desetimi dnevi sprožil rušilni potres, do zdaj našli 52 mrtvih, med njimi sedem turistov. »Povsem mogoče je, da je plaz zasul več kot dvesto ljudi, med njimi številne tujce,« je dejal predstavnik tamkajšnjih oblasti Gautam Rimal.

Plaz je dobesedno odnesel Langtang

»Tam ni ničesar več. Nobenih gostišč več. Plaz je odnesel vse,« je povedal Uddhav Bhattarai, vodja okrožja, v katerem leži tudi Langtang. Med žrtvami potresa je po znanih podatkih 57 tujcev, 112 pa jih še pogrešajo. Večina jih je bila ravno v regiji Langtang severno od Katmanduja. Potres, ki je 25. aprila z magnitudo 7,8 stresel Nepal, je zahteval že več kot 7300 smrtnih žrtev, toda številka se iz dneva v dan povečuje. Še okoli sto življenj je potres vzel v Indiji in na Kitajskem.

Krvni davek potresa bo na koncu zagotovo še precej višji

Nepalski finančni minister Ram Sharan Mahat je danes opozoril, da bo krvni davek potresa na koncu zagotovo še precej višji, ko bodo reševalne ekipe dosegle tudi ruralna območja. »Nekatere vasi so bile v celoti porušene, a se še nismo prebili do njih,« je dejal in dodal, da se tla še vedno tresejo.
 

Deli s prijatelji