PRESTIŽ

FOTO: Tako je videti 50 milijonov vredna slovenska vila od znotraj

Objavljeno 29. junij 2017 12.37 | Posodobljeno 29. junij 2017 12.37 | Piše: A. L.

Slovenija si jo deli še s štirimi državami nekdanje Jugoslavije.

NEW YORK – Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Slovenija, Srbija in Makedonija prodajajo vilo na prestižni lokaciji ob Centralnem parku v New Yorku. Našel naj bi se kupec, ki je pripravljen zanjo plačati 50,000.000 dolarjevimage. Prav toliko pa znaša cena v oglasu New York Timesa v rubriki Real Estate (nepremičnine).

Hiša velikosti 1860 kvadratnih metrov se razteza v devetih nadstropjih, deset sob pa ima pogled na znameniti Centralni park. Oglašujejo jo kot nepremičnino, s katero bo bodoči lastnik dobil del zgodovine.

Vsekakor, če nimate gotovine, lahko najamete posojilo. Izračun na spletni strani agencije Times Real Estateimage pokaže, da je nepremičnino mogoče kupiti z desetmilijonskim pologom, preostanek pa odplačati v mesečnih obrokih, visokih natančno 190.966 dolarjev, v prihodnjih 20 letih. Za primerjavo: za slovenske razmere dobro plačani predsednik uprave farmacevta Krka Jože Colarič je lani v vsem letu zaslužil 305 tisoč evrov (neto), medtem ko povprečna slovenska plača znaša 1038 evrov neto.

Deli s prijatelji