UMOR PILOTA

FOTO: Srhljivo: v mukah umrl tako, kot so si zamislili na twitterju

Objavljeno 05. februar 2015 14.43 | Posodobljeno 05. februar 2015 14.48 | Piše: A. L.

Tam so zbirali predloge, kako naj islamski skrajneži ubijejo nesrečnega pilota. Na koncu so dva, ki ju najdemo tudi med predlogi, uporabili.

Na tisoče pristašev skrajnih islamistov Isisa je v zadnjih dneh na družabnem omrežju predlagalo, kako naj končajo življenje ujetega jordanskega pilota Moaza al-Kasasbeha. Med njimi sta tudi dva predloga, ki so ju na koncu uporabili.

Nesrečnega pilota so najprej živega zažgali, nato pa ga še povozili z buldožerjem, medtem ko so prejšnje usmrtitve potekale večinoma z obglavljenjem.

Barbari z Zahoda

Kampanja na twitterju je potekala pod geslom, ki bi ga prevedli takole: »Predlagajte način, kako umoriti svinjo, jordanskega pilota.«

So jih poslušali?

Ni potrjeno, da so tovrstno eksekucijo izbrali ravno zaradi predlogov na twitterju, predlogi tviterašev pa kažejo, da sta barbarstvo in sovraštvo še kako prisotna med pripadniki Isisa, ki živijo tudi na Zahodu, daleč stran od centrale.

Podpora družini nesrečnega pilota

Nasproti tej kampanji se je začela še druga, tokrat pozitivna, ki moli za družino umorjenega pilota in ji nudi podporo. Poimenovali so jo #WeAreAllMoaz (Vsi smo Moaz). Delilo jo je že več kot 200 tisoč ljudi, podprla pa sta jo tudi jordanska kraljica Rania in princ Hussein bin Abdullah.

Deli s prijatelji