VREME NAGAJA

FOTO: Snežna grozljivka, tanki na cestah in utopitev 10-letnice

Objavljeno 16. marec 2013 08.48 | Posodobljeno 16. marec 2013 08.48 | Piše: T. L.

Na Madžarskem, Slovaškem, Poljskem hude težave povzroča sneg, na Kosovu zaradi snega, ki se topi, utonila deklica.

BUDIMPEŠTA – Na madžarskem se zaradi zimskih razmer odvija prava grozljivka. Še ponoči je bilo brez elektrike 129 mest, promet je blokiran na okoli 170 cestah, dostopi do 79 mest niso bili mogoči, vozila so ujeta na cestah. Tako so iz 2970 vozil evakuirali 11.535 oseb, minister za notranje zadeve pa je razglasil celo izredne razmere. Včeraj zvečer je Madžarska za reševanje na stotine v vozilih ujetih voznikov na ceste poslala tudi tanke, poroča STA

Prometnoinformacijski center sporoča, da je izločanje tovornih vozil, ki so namenjena na Madžarsko, končano. Vse smeri so zdaj proste.

Na severovzhodu Madžarske je 60.000 gospodinjstev v 81 mestih zaradi močnega sneženja in vetra ostalo brez električne energije.

Na Kosovu utonila deklica

Težav s snegom pa nimajo le Madžari, ampak tudi Poljaki in Slovaki: na Poljskem je sneženje ohromili jugovzhodni del države, na vzhodu Slovaške pa je bilo brez električne energije 19.000 gospodinjstev. Snežni metež je zajel tudi Belorusijo, z močnim sneženjem imajo težave v Ukrajini.

Na Kosovu do tri metre vode

Na Kosovu se soočajo s hudimi poplavami zaradi obilnega deževja in talečega se snega. Ponekod se je voda dvignila tudi do treh metrov višine, v poplavah pa je utonila 10-letna deklica, poroča britanski BBC

 

Deli s prijatelji