VOLITVE

FOTO: Slavni republikanci proti slavnim demokratom

Objavljeno 02. september 2012 09.08 | Posodobljeno 31. avgust 2012 19.35 | Piše: S. J.

Predsedniški kandidati se pred vsakimi volitvami obkrožijo s slavnimi obrazi in skušajo tudi na njihov račun privabiti volivce.

Sylvester Stallone

WASHINGTON – Predsedniške volitve v ZDA so pred vrati, v zagrizen boj se bosta spustila republikanec Mitt Romney in zdajšnji predsednik Barack Obama. Oba se trudita zbrati čim širšo podporo, zagotovo pa lahko nekaj volivcev na svojo stran pridobita s pomočjo znanih obrazov.

10 slavnih republikancev

Na stran republikancev bodo stopile marsikateri znani obrazi, svojo podporo Mittu Romneyju je že izrazil igralec in režiser Clint Eastwood, zagotovo podpore republikancem ne bo odrekel niti Chuck Norris, ki je od leta 1988 dalje za predsedniške kampanje republikancev in z republikanci povezanih organizacij daroval 32.000 dolarjev. Tudi zvezda Merlose Placea Heather Locklear je ponosna republikanka. Celo rapperju 50 Centu je republikanska struja bolj pisana na kožo, saj se je nekoč celo primerjal z Georgeem W. Bushem. Tudi pevec Alice Cooper je leta 2000 in 2004 za predsednika ZDA podprl republikanskega kandidata Busha. Seveda pa med podporniki ne manjkajo niti igralci Mel Gibson, Bruce Willis in Sylvester Stallone. Pevec LL Cool J je jasno povedal, da mu srce bije za republikance, leta 2004 pa je nastopil na njihovi nacionalni konvenciji. Skoraj nikogar pa ne preseneča, da je podpornica republikancev tudi pevka Jessica Simpson, ki je vzgojena v pravem republikanskem duhu.

10 slavnih demokratov

Seveda se tudi na strani demokratov kar gnete zvezd, ena njihovih najbolj zagretih podpornic je zagotovo kraljica pogovornih šovov Oprah Winfrey, ki se je kar precej namučila med preteklo kampanjo Baracka Obame. Še bolj kot njega obožuje njegovo ženo Michelle. Demokrate sicer podpira ločenka Brucea Willisa Demi Moore, zaprisežene demokratke pa so tudi njene stanovske kolegice, Jennifer AnistonGwyneth Paltrow in Cameron Diaz. Zastopnikov demokratov ne manjka niti med moškimi igralci, podpirajo jih bivši mož Anistonove Brad Pitt, Robert De Niro in Ben Affleck. Tudi košarkar Michael Jordan do demokratov goji posebne simpatije, svoj glas pa demokratom namenja tudi razvpita Lady Gaga.

Deli s prijatelji