PO NEURJU

FOTO: Razdejanje v kampih, oglasili so se tudi Slovenci

Objavljeno 29. junij 2017 13.19 | Posodobljeno 29. junij 2017 13.07 | Piše: A. K.

Neurje je pustošilo po Istri, spletna omrežja so preplavile pretresljive fotografije.

Avtokamp Umag.

LJUBLJANA – »Včeraj se je zgodilo tisto, česar se v kampih najbolj bojimo. Okoli 22. ure je najmočnejša nevihta zajela območje okoli Savudrije, Umaga in Novigrada, kjer je podiralo drevesa. Žal tudi v kampih,« je zapisano na strani avtokampi.si. Neurje na Hrvaškem, o katerem smo poročali, je v sredo zvečer in ponoči zajelo velik del Istre. Odkrivalo je strehe, ruvalo drevesa, prevračalo barke in poplavljalo ulice.

Nevihta desetletja: hrvaška obala opustošena, najhujše je v Istriimage

Omenjena spletna stran je objavila vremensko napoved za prihodnje dni. V četrtek in petek bo vreme precej lepše kot v sredo, ko je predvsem Istro in Kvarner v nočnih urah zajelo hudo neurje, ki je podiralo drevesa in lomilo veje. Najhujše je bilo na območju od Savudrije do Novigrada.

V četrtek in petek so sicer možne posamezne lokalne nevihte, vendar ne tako silovite. V petek popoldne bo nova oblačnost zajela najprej južni del Kvarnerja in severno Dalmacijo, zvečer pa tudi Istro. Napovedano je kar nekaj padavin, vendar pa naj veter ne bi bil tako silovit kot v sredo. Ob Jadranu naj bi deževalo vse do Šibenika.

Kako je bilo v kampih, kjer trenutno dopustuje tudi veliko število Slovencev, si oglejte v galeriji. Fotografije je na svoji strani objavil hrvaški spletni portal Istramet.



Ste na Hrvaškem in vas je ujelo neurje? Pišite nam in nam pošljite fotografije. 

Deli s prijatelji