GROŽNJE

FOTO: Prvi krvnik džihadistov obljublja: Še bom rezal glave

Objavljeno 23. avgust 2015 15.00 | Posodobljeno 23. avgust 2015 15.10 | Piše: T. L.

Na posnetku je Džihadski John, ki ga svet pozna po posnetkih obglavljanja ujetnikov, najavil vrnitev v rodno Veliko Britanijo.

Mohammed Emwazi.

Svoj obraz je na ogled postavil zloglasni in na zahodu najbolj znani pripadnik Islamske države 'Džihadski John'. Prvič je namreč posnel video z grožnjami Veliki Britaniji, v katerem nima značilne črne maske, za katero se je skrival na krvavih posnetkih, v katerih je obglavljal ugrabljene ljudi. Posnetek naj bi bil nastal v Siriji pred nekaj meseci, posnet pa je z mobilnim telefonom, objavil pa ga je britanski Daily Mail.

Lani so ga identificirali kot 27-letnega Mohammeda Emwazija iz Londona. Domnevno je usmrtil sedem ljudi, med njima dva Britanca. 

Na posnetku obljublja nadaljevanje boja proti sovražnikom Islamske države in rezanje glav, poleg tega pa je najavil vrnitev v rodno Veliko Britanijo v družbi vodje teroristične organizacije. »Sem Mohammed Emwazi in kmalu prihajam s kalifom al Bagdadijem,« pravi moški na posnetku. 

Posnetek je sicer dolg minuto in 17 sekund, britanski spletni portal pa je objavil le osemsekundni posnetek brez zvoka. Džihadski John je sicer eden od najbolj iskanih ljudi na svetu, saj je nanj razpisana nagrada v vrednosti več milijonov ameriških dolarjev. 

image

Džihadski John na posnetku, ki ga je objavil Daily Mail.

Deli s prijatelji