OKREVANJE

FOTO: Prve fotografije Chaveza po operaciji

Objavljeno 15. februar 2013 22.15 | Posodobljeno 15. februar 2013 22.15 | Piše: S. J., STA

Na fotografijah je Chavez v bolniški postelji v Havani, ob njegovi strani pa sta njegovi hčeri.

Chavez s hčerkama.

CARACAS –Venezuelske oblasti so danes objavile prve fotografije voditelja države Huga Chaveza od decembra, ko se je na Kubi ponovno začel zdraviti zaradi raka in je tam tudi prestal nadaljnje operacije. Fotografije prikazujejo nasmejanega Chaveza v bolniški postelji v Havani, ob njegovi strani pa sta njegovi hčeri.

V javnosti se ni pojavil že dva meseca

Fotografije so sprostile napetosti v Venezueli, kjer je mnoge skrbelo zaradi zdravstvenih težav venezuelskega predsednika, zlasti ker se že dva meseca ni pojavil v javnosti. Od takrat niso videli nobene njegove fotografije ali slišali njegovega glasu, vlada pa je javnosti sporočala nejasne informacije o njegovem stanju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

A v Venezueli bodo morali čakati še dlje, da bo Chavez prekinil svoj molk. Venezuelskemu predsedniku so namreč v sapnik vstavili cevko za dihanje, kar mu seveda otežuje govorjenje, je sporočil venezuelski informacijski minister Ernesto Villagas.

Okužba dihal po operaciji

Po operaciji decembra je namreč prišlo do okužbe dihal, ki so jo sicer spravili pod nadzor in jo trenutno zdravijo, vendar ima Chavez še vedno težave z dihanjem.

Fotografije je na televiziji pokazal Chavezov zet Jorge Arreaza, ki je sicer minister za znanost. »Pokazati smo vam želeli nekaj fotografij našega voditelja z njegovima dvema hčerama Roso Virginio in Mario Gabrielo,« je povedal Arreaza v televizijskem prenosu.

Deli s prijatelji