STRMOGLAVLJENJE

FOTO: Posmrtni ostanki nakazujejo na eksplozijo na letalu

Objavljeno 24. maj 2016 14.36 | Posodobljeno 24. maj 2016 14.35 | Piše: STA, Mo. S.

Letalo, ki je bilo na letu MS804 s 66 ljudmi na krovu, pred strmoglavljenem v morje kakih 290 kilometrov od egiptovske obalo ni podalo nobenega klica v sili, vzrok nesreče pa za zdaj ostaja neznanka.

Razbitine, ki so jih našli.

KAIRO – Prve forenzične analize posmrtnih ostankov potnikov na letalu egiptovske družbe Egyptair, ki je na letu iz Pariza v Kairo v četrtek v zgodnjih jutranjih urah strmoglavilo v Sredozemsko morje, kažejo, da je na letalu verjetno odjeknila eksplozija, je sporočila egiptovska preiskovalna komisija.

Viri pri komisiji so razkrili še, da so doslej našli le manjše posmrtne ostanke. Ti ne kažejo nobenih poškodb, ki bi nastale po tistem, ko je letalo pristalo v vodi, kar pomeni, da je letalo razpadlo že v zraku, povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Dim v kabini tik pred strmoglavljanjem

Letalo, ki je bilo na letu MS804 s 66 ljudmi na krovu, pred strmoglavljenem v morje kakih 290 kilometrov od egiptovske obalo ni podalo nobenega klica v sili, vzrok nesreče pa za zdaj ostaja neznanka. Preiskovalci zdaj opravljajo teste DNK, s katerimi bodo poskušali identificirati posmrtne ostanke, ki jih bodo nato predali svojcem.

Med potniki letala je bilo 30 Egipčanov in 15 Francozov, poleg njih pa še po dva Iračana, dva Kanadčana ter po en državljan Alžirije, Belgije, Velike Britanije, Čada, Portugalske, Savdske Arabije in Sudana. Na krovu so bili še trije varnostniki ter sedem članov posadke.

Egiptovska vojska je prve dele letala v Sredozemskem morju pred obalo Aleksandrije odkrila v petek, v soboto pa je odjeknila novica, da so nekaj minut pred strmoglavljenjem detektorji zaznali dim v kabini.

Deli s prijatelji