VOLGOGRAD

FOTO: Po bombnih napadih aretirali 150 ljudi, a le malo sledi

Objavljeno 02. januar 2014 15.36 | Posodobljeno 02. januar 2014 15.36 | Piše: STA, S. U.

Po napadih v Volgogradu oblasti še vedno tavajo v temi.

Rusija žaluje ...

VOLGOGRAD – Po dveh bombnih napadih v ruskem mestu Volgograd je policija izvedla številne hišne preiskave in aretirala najmanj 150 ljudi. Predvsem pri številnih migrantih iz osrednje Azije in Kavkaza so našli orožje in droge, toda pravih sledi glede konkretnih napadov še niso našli.

Tiskovna predstavnica ruskega notranjega ministrstva Svetlana Smoljaninova je poudarila, da se iskanje odgovornih za napada v Volgogradu intenzivno nadaljuje. Za zdaj sicer krivcem očitno niso nič bližje, so pa odkrili številne migrante s ponarejenimi dokumenti, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Organizacija za človekove pravice Memorial je ob tem ruskega predsednika Vladimirja Putina pozvala k učinkoviti strategiji za Severni Kavkaz. Po njenem mnenju je za to območje potrebna dolgoročna strategija za prihodnje desetletje.

Samomorilska bombna napada terjala 34 smrtnih žrtev

Dva samomorilska bombna napada v Volgogradu sta v nedeljo in ponedeljek terjala 34 smrtnih žrtev, več deset ljudi je ranjenih. Odgovornosti za napada ni prevzel še nihče, ruske oblasti pa sumijo predvsem upornike s Severnega Kavkaza, kjer se islamisti že leta borijo proti ruskim varnostnim silam.

Napada sta povečala zaskrbljenost pred zimskimi olimpijskimi igrami, ki bodo potekale v ruskem Sočiju. Igre se bodo začele 7. februarja.

Deli s prijatelji