DIVJANJE

FOTO: Panika: avte na begu je kot za šalo razmetavalo po cesti

Objavljeno 01. junij 2013 10.24 | Posodobljeno 01. junij 2013 10.24 | Piše: T. L.
Ključne besede: ZDA tornado

Oklahoma City so znova prizadeli tornadi, umrlo je pet ljudi, med njimi tudi mama z otrokom.

OKLAHOMA CITY – Ob napovedi meteorologov, da bodo predeli Oklahoma Cityja znova na udaru uničujočih tornadov, je med ljudmi zavladala panika: na stotine jih je sedlo v vozila in se pognalo v beg pred nezaustavljivim divjanjem narave.

In narava je znova terjala smrtni davek: umrlo je pet ljudi, med njimi tudi mamica z otrokom. Tornado ju je ujel v avtu na cesti Interstate 40 južno od Oklahoma Cityja. Sila narave je kot za šalo prevračala vozilo ... Ranjenih je okoli 50 ljudi, od tega jih je pet (med njimi tudi otrok) v kritičnem stanju.

Ujeti na cesti: panika in kaos

Cesta Interstate 40 je bila zaradi številnih nesreč in poškodb zaprta, saj je tornado kot za šalo prevračal tako osebna kot tudi tovorna vozila. Na stotine ljudi, ki so z vozili skušali zbežati pred tornadom, so ostali ujeti v vozilih, kar je vodilo k paniki in kaosu, pravijo priče. Ko so opazili bližajoči se vrtinec tornada, so nekateri z vozili skušali pobegniti čim dlje kar preko travnate površine ob cesti, motoristi pa so ostali ujeti v poplavnih vodah.

Oblasti so presenečene, da se je ob tokratni napovedi tornadnega divjanja toliko ljudi odločilo za beg. Zaradi panike, ki je zavladala med njimi, je bila že tako nevarna situacija še nevarnejša, opozarjajo pristojni.

Dve smrtni žrtvi so zabeležili v Union Cityju in eno v El Renu zahodno od Oklahoma Cityja. Tornado znova ni prizanesel mestu Moore, kjer še vedno žalujejo za 24 smrtnimi žrtvami, ki jih je zahtevalo divjanje tornada minuli teden.  

Deli s prijatelji