GROZLJIVO

FOTO: Otrok v hladilniku, oče na prangerju

Objavljeno 22. junij 2016 20.58 | Posodobljeno 22. junij 2016 21.02 | Piše: U. S.

Na fotografiji je videti dveletnika za prozornimi vrati.

Dveletnik se je strašno zabaval. Foto Facebook

TAJPEJ  – Zaradi fotografije sina, ki sedi v hladilniku, je življenje nekega Tajvanca postalo pekel: očeta so namreč obtožili zlorabe otroka. Fotografijo smejočega se dečka, starega okoli dve leti, je posnel očetov prijatelj in jo tudi objavil na spletu, na družabnih medijih, s pripisom: »Ne morem si privoščiti skrbi za otroka, dražba se začne pri 0 juanih.«

Tajvanec, tamkajšnji mediji poročajo, da se piše Huang, je lastnik manjše trgovine v Qingshuiju v okrožju Taichunga, večjega mesta na zahodu države. Na fotografiji, ki jo tudi objavljamo, je videti fantka, ki sedi za prosojnimi vrati v hladilniku, za njim je več pijač, ki so na prodaj. Na fotografiji ni videti, da bi otrok trpel, ravno nasprotno, nasmejan je in zdi se, da mu je v hladilniku všeč, prav to pa je begalo uporabnike družabnih omrežjih. Ne glede na to so delili fotografijo z drugimi in obvestili tudi policijo, naj vendarle preišče domnevno zlorabo otroka, čez Huanga pa so pljuvali, češ da si ne zasluži biti oče. Trgovca in njegovega sina so med prvimi obiskali novinarji, ki so ugotovili, da oče ne zlorablja sina, da gre za nesporazum, neslano šalo in še, da oče prijatelju ni dovolil objave fotografije na medmrežju. Huang, samohranilec, je takole povedal: »Sin se rad igra v trgovini, v hladilnik je zlezel sam. Rekel sem mu, naj tega ne naredi, toda ni me poslušal. Eden od mojih prijateljev je rekel, da je prisrčen, zato ga je fotografiral, posnetek pa objavil na spletu. Komentarji, ki jih je pripisal, so šala.« Tisti, ki Huanga dobro poznajo, so potrdili njegove besede in dodali, da je zelo ljubeč oče in da je tudi sin zelo navezan na svojega edinega roditelja.

No, čeprav se je sprva zdelo, da gre za zlorabo, in so uporabniki na spletu krepko udrihali čez očeta, se policija v primer vendarle ni vpletla. So pa s centra za socialno delo sporočili, da starše, krive zlorabe otrok, oglobijo, v hujših primerih pa jim odvzamejo skrbništvo nad otroki.

Deli s prijatelji