ISKANJE SVOJCEV

FOTO: Ostali brez vsega: Vse, kar lahko storim zdaj, je, da jokam

Objavljeno 18. april 2016 14.48 | Posodobljeno 18. april 2016 10.02 | Piše: Ro. S.

Še vedno iščejo preživele po močnem potresu, ki zahteval vsaj 272 smrtnih žrtev.

Posledice sobotnega potresa v Ekvadorju.

QUITO – Sobotni potres v Ekvadorju z magnitudo 7,8 je zahteval že vsaj 272 smrtnih žrtev, poškodovanih je več kot 2500 ljudi. 

»To je bila najhujša izkušnja v mojem življenju,« je povedal Jose Meregildo o sobotnem potresu. Njegova hiša stoji v mestu Guayaquil, 480 kilometrov od epicentra. »Svojo hišo sem našla tako,« je dejala Nely Intriago in pokazala na kup ruševin. »Vse, kar lahko storim zdaj, je, da jokam,« je še povedala za CNN.

Ponekod prihaja do kraj, iz zapora El Rodeo v mestu Portoviejo pa je med potresom pobegnilo 180 zapornikov, piše STA. Nekaj se jih je prostovoljno vrnilo, večina pa je še na prostosti. Vlada je na prizadeta območja poslala 14.000 vojakov in policistov, ki pomagajo vzdrževati red.

Pomoč je začela pritekati tudi iz tujine, vlada pa je napovedala, da bo mednarodne finančne ustanove zaprosila za več kot pol milijarde dolarjev izrednih sredstev. Kolumbija in Venezuela sta organizirali zračni most za pomoč Ekvadorju, kamor že dotekajo hrana, spalne vreče in druga oprema, pomoč pa je obljubila tudi Evropska unija skupaj z Mehiko, s Perujem in z drugimi državami, poroča STA.

Deli s prijatelji