SEM DIESEL

FOTO: Njena smrt ganila celo ruskega ministra

Objavljeno 24. november 2015 09.13 | Posodobljeno 24. november 2015 09.14 | Piše: T. Pa., S. U.

Rusija v znak solidarnosti Franciji ponuja pasjega mladička.

PARIZ – Diesel je 7-letna belgijska ovčarka, ki je izgubila življenje v sredinem napadu,image ko se je razstrelila 26-letna Hasna Autboulahcen, domnevno sestrična snovalca terorističnih napadov v Parizu Abdelhamida Abaaouda.

Diesel je bila v vrstah francoske policije izurjena za iskanje eksplozivov. V sredo je sodelovala pri operaciji v pariškem okrožju Saint Denis,image kjer je bil ubit Abaaoud. Štirinožno policistko so na začetku akcije poslali v stavbo, kjer pa je zaradi streljanja utrpela hujše poškodbe, se z zadnjimi močmi izvlekla iz stavbe in umrla v naročju svojega gospodarja.

Na spletnih omrežjih je novica zelo pretresla lastnike psov, ki so začeli akcijo Je suis Diesel (Jaz sem Diesel), po zgledu Je suis Charlieimage v podporo žrtvam napada na časopisu Charlie Hebdo.

Oglejte si fotogalerijo kužkov, ki so se poklonili pogumni Diesel.

Medtem pa je ruski minister za notranje zadeve Vladimir Kolokolcev v petek v pismu svojemu francoskemu kolegu Bernardu Cazeneuvu, potem ko je bil v sredini policijski operaciji proti džihadistom ubit policijski pes, v znak solidarnosti ponudil mladička ovčarke. Kolokolcev je svoj predlog imenoval kot znak solidarnosti s francoskim prebivalstvom in francosko policijo, ter Franciji ponudil mladička ovčarke.

 

Deli s prijatelji