TRAGIČNO

FOTO: Nepalski premier: Število mrtvih se lahko povzpne na 10.000

Objavljeno 28. april 2015 14.55 | Posodobljeno 28. april 2015 15.00 | Piše: A. L.

Nimajo še podatkov o številu mrtvih iz oddaljenih vasi.

KATMANDU – »Število žrtev v močnem potresu v Nepalu bi se lahko povzpelo na 10.000. Nimamo še namreč podatkov o številu mrtvih iz oddaljenih vasi.« To je danes izjavil nepalski premier Sushil Koirala. Za Reuters je dejal, da se vlada trudi narediti vse, kar

Pojavila sta se dva nova Slovenca

V Nepalu je tri dni po katastrofalnem potresu še vedno okoli 60 slovenskih državljanov. Trije so sicer medtem odšli v Indijo, sta se pa pojavila še dva Slovenca, so danes sporočili z zunanjega ministrstva. Še vedno pa jim ni uspelo vzpostaviti stika z dvema slovenskima pohodnikoma.

Kot je povedal vodja konzularnega sektorja na MZZ Andrej Šter, se Slovenca, s katerima jim še ni uspelo navezati stika, menda vračata po isti poti, po kateri se je uspešno vrnila skupina, v kateri je tudi alpinist Viki Grošelj.

Šter je povedal, da so bili danes v stiku z Grošljem, ki je povedal, da je bila tista pot v potresu poškodovana, vendar je prehodna. Zato po Šterovih besedah računajo, da bosta tudi ta dva pohodnika prišla do lokacije, od koder se bosta lahko oglasila.

STA

se da, za rešitev razmer. Pri tem poudarja, da se Nepal ubada z resnično težko preizkušnjo.

Himalajski 28-milijonski narod je končno začel prejemati mednarodno humanitarno pomoč – tri dni po silovitem potresu.

Notranje ministrstvo po zdaj uradnih podatkih poroča o 4349 mrtvih, več kot 7000 ljudi pa je poškodovanih.

 

Deli s prijatelji