DOBIL JE IME

FOTO: Nasilni Madžarki je žal, njena žrtev pa je nogometni trener

Objavljeno 11. september 2015 14.39 | Posodobljeno 11. september 2015 14.33 | Piše: T. B.

Madžarka se po sramotnem vedenju kesa, svet pa je izvedel, kdo je begunec, ki ga je spotaknila med snemanjem.

BUDIMPEŠTA – Za madžarsko novinarko Petro László smo prvič slišali pred dnevi, ko je zaradi sramotnega odnosa do beguncaimage, ki je bežal pred policisti, izgubila službo.

Tudi sama je mati

Potem ko si je posnetek, na katerem je brcala otroke in spotaknila begunca s sinom v naročju, ogledal ves svet, jo je madžarska N1TV nemudoma odpustila. Svoje dejanje je novinarka in snemalka kasneje pojasnila v pismu, ki ga je naslovila na medije. V njem med drugim pojasnjuje, da je v trenutku, ko so mimo nje bežali begunci, nekaj počilo v njej in da še sama ne more razumeti, zakaj se je odzvala, kot se je. Dodaja, da je pripravljena prevzeti odgovornost za svoje ravnanje, vendar je prepričana, da takega zgražanja javnosti ne zasluži. »Nisem rasistka niti sovražnica otrok. Sem le nezaposlena mati majhnega otroka, ki je v trenutku pač sprejela napačno odločitev.«

image

Petra László. Vir: Facebook

Spotaknila je trenerja prvoligaša

Identiteta moškega, ki ga je Petra László namenoma spotaknila, je prišla na dan, razkril pa naj bi jo njegov drugi sin Mohannad. Kot poročajo tuji mediji, gre za nogometnega trenerja prvoligaša Fotuwa SC, ki si je v domači Siriji nakopal težave z oblastjo zaradi prizadevanja za odpravo nedopustnega državnega sistema. Osama Al Ghadab je v nekaj dneh postal zvezda spletnih omrežij, podporo mu izrekajo ljudje iz vsega sveta. Kje se Al Ghadab trenutno nahaja, ni znano. 

 

 

Deli s prijatelji