KRVAVI PAKISTAN

FOTO: Napad končan, ubitih 130 ljudi in vsi talibanski borci

Objavljeno 16. december 2014 16.25 | Posodobljeno 16. december 2014 16.45 | Piše: STA, M. U.

Pokol se je zgodil v šoli v pakistanskem Pešavarju.

Foto: Reuters

ISLAMABAD – Današnji krvavi napad talibanov na šolo v pakistanskem Pešavarju je končan, je sporočila pakistanska policija. Kot so pojasnili, so pakistanske sile ubile vseh šest napadalcev.

Po najnovejših podatkih pakistanskih oblasti je bilo v napadu na šolo ubitih najmanj 130 ljudi, večinoma otrok.

image

Rešili več kot 10 učiteljev in učencev

Tiskovni predstavnik pakistanske vojske, general Aksim Bajva, je na twitterju zapisal, da preiskavo šolskega poslopja otežujejo eksplozivna sredstva, ki so jih v šoli podtaknili talibanski borci. Dodal je, da so pripadniki posebnih enot pakistanske vojske v operaciji rešili več kot 10 učiteljev in učencev.

Ob zaključku operacije je bil v Pešavarju tudi pakistanski premier Navaz Šarif, ki je napovedal, da bo pakistanska vojska kljub današnjemu napadu na šolo nadaljevala napade na teroriste na severozahodu Pakistana. »Boj se bo nadaljeval. O tem naj nihče ne dvomi,« je dejal.

Talibanska skupina TTP, ki je prevzela odgovornost za napad, je namreč sporočila, da gre za maščevanje za vojaško operacijo proti talibanom na plemenskem območju v Severnem Vaziristanu, v kateri naj bi bilo umrlo več sto talibanskih borcev.

Deli s prijatelji