FANTASTIČNO PREMOŽENJE

FOTO: Najdražje igrače lastnika Mercatorja, ki jih morate videti: otok, dvorec, helikopter ...

Objavljeno 17. marec 2017 13.24 | Posodobljeno 17. marec 2017 13.36 | Piše: A. K.

Hrvaška vlada Todorića ne namerava reševati, mediji razkrivajo njegovo premoženje in nepremičnine.

Otok Smokvica.

ZAGREB – Ivica Todorić in njegov Agrokor imata nemalo težav, zadnje dni poročajo hrvaški mediji. Zaradi prezadolženosti in sestanka državnega vrha s Todorićem so v družbi, ki je večinska lastnica Mercatorja, zagotovili, da preučujejo vse možnosti za stabilizacijo poslovanja, na Hrvaškem pa se ob tem zavedajo, da bo usoda Agrokorja, ne glede na to, kakšna bo, vplivala na gospodarske in družbene razmere v državi. Medtem ko Agrokorju grozi zlom, iz hrvaške vlade sporočajo, da ga ne nameravajo reševati z javnim denarjem.

Vsi živijo v dvorcu

Družina Todorić je že leta najbogatejša na Hrvaškem, poleg dolgega seznama podjetij, ki jih upravljajo, so Todorići veliki ljubitelji dragih, lepih in luksuznih stvari. Njihova najbolj znana nepremičnina so Kulmerjevi dvori v Zagrebu. Posestvo se razprostira na 55 tisoč kvadratnih metrih, dvorec s pritličjem in prvim nadstropjem pa je dolg kar 54 metrov. Iz preddverja v prvo nadstropje vodijo stopnice v obliki spirale, kot jih lahko vidimo v ameriških filmih, notranjost je opremljena z luksuznim pohištvom, v pritličju se nahaja nekaj salonov, družina pa se lahko pohvali tudi z vinsko kletjo in dvigalom. Družina se je v dvorec preselila pred desetimi leti. Na tej lokaciji živijo vsi družinski člani, vsaka družina pa ima svoj del dvorca. Starejši Todorićev sin Ante je velik ljubitelj avtomobilov, zato ni nič čudnega, da se v garaži nahaja kar nekaj avtomobilom znamke Porsche. Družina ima tudi helikopter Bell 427 in jahto Jano.

Od kolibe do otoka

Med luksuznimi nepremičninami sta tudi vila v Medveji pri Opatiji in hiša v Gorskem kotarju, ki je bila nekoč znana kot Čarobna koliba in je bila zgrajena leta 2007. Ta meri 200 kvadratnih metrov, stoji pa na posestvu, ki obsega osem tisoč kvadratnih metrov. Express.hr poroča, da je koliba zgrajena iz ročno obdelanega lesa smreke in jelke, tla so obložena s ploščicami iz porcelana. Pohištvo je ročno delo, v hiši pa se nahajajo tudi kamini, savna ter bazen.

Otok Smokvica pri Rogoznici je družini še posebej pri srcu. Todorićevi namreč tam preživljajo skoraj vse svoje dopuste. Ministrstvo za obrambo je otok leta 1995 dalo v uporabo podjetju Grafoplast za kar trideset let. Nekdanji lastnik pravi, da je bil otok, ko ga je prevzel, v grozljivem stanju, v obnovo pa naj bi vložil kar pet milijonov evrov. V tem času je podjetje kupil Todorićev Agrokor. Zanimivo je tudi dejstvo, da imajo Todorići v lastništvu tudi hišo na Pantovčaku, v kateri so živeli pred selitvijo v dvorec, ta pa se nahaja v neposredni bližini predsedniške palače.

Deli s prijatelji