VSTOP V 2015

FOTO: Najdaljša noč v letu od Moskve do New Yorka

Objavljeno 01. januar 2015 19.15 | Posodobljeno 01. januar 2015 19.15 | Piše: M. U.

V New Yorku je prepevala Taylor Swift, v Berlinu pa David Hasselhoff.

Foto: Reuters

NEW YORK, PARIZ, LONDON, MOSKVA – Nora silvestrovanja so po svetu pripravili v vseh večjih prestolnicah. Utrinke si oglejte v galeriji.

Newyorški Time Square je ob slovesu od starega leta privabil milijon ljudi. Tradicionalno se je opolnoči z neba spustila kristalna krogla, pred tem pa so množico razveseljevali številni glasbeni zvezdniki, med drugimi tudi Taylor Swift.

V francoski prestolnici so na Elizejskih poljanah prvič pripravili veliki vizualni spektakel, v katerem so prikazovali pariški način življenja s poudarkom na okolju, saj bo Pariz v letošnjem letu gostil mednarodno konferenco o podnebju.

V Veliki Britaniji so na obali Temze pripravili javna silvestrovanja, kjer je bila dovoljena tudi uporaba pirotehničnih sredstev, a je bilo letos zaradi varnosti obvezno kupiti vstopnice, s čimer so se želeli izogniti gneči minulih let.

V nemškem Berlinu se je pred Brandenburškimi vrati zbralo več desettisoč ljudi, ki jih je med drugim razveseljeval večminutni ognjemet. Berlinsko silvestrovanje na prostem velja za enega od največjih na svetu. Zabave željne je razveselil tudi David Hasselhoff, ki je zbranim zapel Looking for Freedom.

Deli s prijatelji