NEURJE NA HRVAŠKEM

FOTO: Na avtomobile padala drevesa, po zraku leteli stoli in mize

Objavljeno 01. julij 2017 22.53 | Posodobljeno 01. julij 2017 22.53 | Piše: A. K.

Ocenjujejo, da bo škoda znašala več milijonov.

NOVIGRAD – Močno neurje je v sredo popoldne zajelo več območij Hrvaške. Veter, nalivi in toča so povzročili veliko škode na stanovanjskih in drugih objektih, v naravi, na cestah in električni napeljavi. Neurje se je v večernih urah razširilo na hrvaško obalo. Posebej močan veter, ki je pihal s hitrostjo do 100 kilometrov na uro, in nalivi so bili na severozahodu hrvaške Istre, na območju Savudrije, Umaga in Novigrada. Tam je naš sodelavec Dejan Javornik, ki je fotografiral razdejanje zaradi neurja v naselju Mareda.

S fotografij je razvidno, da je močan veter odnašal vse pred seboj, vključno z opremo z gostinskih teras in zabojnike za smeti, zračni vrtinci so ruvali stoletna drevesa, med katerimi so nekatera padla na parkirane avtomobile.

Šok so doživeli tudi dopustniki na slovenski obali: FOTO: Kaos na Obali, to so posledice neurja image

Izruvana drevesa zaprla ceste

Glavna cesta med Umagom in Savudrijo je bila zaprta zaradi padlih dreves. Prebivalci so poročali o zalitih kleteh, hišah brez streh, porušenih dimnikih in prevrnjenih kioskih, so zapisali na spletni strani mesta Umag.

Močan dež je povzročil poplavo v središču mesta Cres na istoimenskem otoku, morje pa je nekajkrat poplavilo tudi obalo v Starem Gradu na Hvaru, je poročal portal dalmacijadanas.hr.

Hrvaški mediji ocenjujejo, da bo škoda znašala več milijonov kun.

Kako je pri vas? Pišite nam in nam pošljite fotografije.

Deli s prijatelji