IZPAD ELEKTRIKE

FOTO: Moskva: nesreča na podzemni vzela več življenj

Objavljeno 15. julij 2014 12.29 | Posodobljeno 15. julij 2014 12.29 | Piše: STA, K. K.

Zaradi nesreče je bilo zaprtih več postaj podzemne železnice.

MOSKVA – V Moskvi so se davi v času jutranje prometne konice iztirili trije vagoni vlaka podzemne železnice, pri čemer so umrli najmanj trije potniki, več kot 55 so jih s poškodbami prepeljali v bolnišnice, so danes sporočile mestne oblasti. Vzrok nesreče še ni znan, po prvih ugotovitvah pa sta jo najverjetneje zakrivila izpad elektrike in napačen alarm.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, je voznik vlaka podzemne železnice kakih 200 metrov pred postajo moral naenkrat močno zavirati, pri čemer so se v predoru iztirili trije vagoni vlaka. Dva potnika sta umrla, številni so še ukleščeni v razbitinah vlaka, iz katerih jih reševalci poskušajo rešiti. Veliko potnikov je utrpelo udarnine in krvavitve, dva moška s poškodovano hrbtenico so s helikopterjem prepeljali v bližnjo bolnišnico. Več kot 200 ljudi so morali evakuirati iz predora.

Zaradi nesreče je bilo zaprtih več postaj podzemne železnice.

Prizorišče nesreče je že obiskal moskovski župan Sergej Sobjanin in žrtvam obljubil pomoč. Odredil je tudi uporabo več kot 65 avtobusov za nadomestni prevoz.

Z moskovsko podzemno železnico vsak dan potuje devet milijonov potnikov, zato velja za najpomembnejši prometni sistem v ruski prestolnici. Odprli so jo leta 1935, po navedbah dpa pa bi jo bilo treba tehnično obnoviti.

Deli s prijatelji