OBLEGANO MESTO KRVAVI

FOTO: Kot Srebrenica: drogirani džihadisti uživajo, ko obglavljajo

Objavljeno 12. oktober 2014 19.10 | Posodobljeno 12. oktober 2014 19.10 | Piše: M. U.

Orgije smrti v mestu groze. To je mesto Kobane.

Foto: YouTube

KOBANE –  Mesto groze. To je mesto Kobane na sirsko-turški meji, kjer večinoma živijo Kurdi. Že nekaj tednov ga napadajo džihadisti Islamske države. Turška vojska ne posreduje v klavnici, ki se dogaja pred njihovimi očmi, medtem ko ZDA in njihove zaveznice trdijo, da obramba mesta ni v njihovem strateškem interesu.

Bradati, drogirani in z dolgimi črnimi nohti

Zadnje vesti iz obleganega mesta, ki ga nekateri že primerjajo s Srebrenico, so grozljive. Polovico mesta že nadzorujejo radikalni islamisti, in kot so za Sunday People povedali Kurdi, ki jim je uspelo pobegniti, tam potekajo orgije smrti. Trdijo, da so džihadisti drogirani in uživajo, ko obglavljajo nedolžne žrtve. »Umazani so, imajo dolge črne nohte in dolge brade. Verjamem, da jemljejo amfetamine, ki večajo njihovo slo po ubijanju,« je povedal Ekram Ahmet, ki je iz mesta pobegnil skupaj z družino pred dobrim tednom. 

Dodal je, da so njegovega 11-letnega sina radikalni islamisti zvlekli iz avtobusa in mu takoj, ko so slišali, da je Kurd, raztrgali Koran, ki ga ima vedno pri sebi za srečo. »Moral je stati v vrsti in čakati, da mu odsekajo glavo,« je povedal Ekram. K sreči so medtem napadli njegove mučitelje in uspelo mu je pobegniti. »Ko je prišel domov, smo ravno pokopavali umorjene sosede, potem pa smo pobegnili proti Turčiji,« je žalostne dogodke še opisal preživeli Kurd. 

Deli s prijatelji