PRISTRIŽEN

FOTO: Kim Džong Un spet tarča zabave: poglejte njegovo pričesko

Objavljeno 20. februar 2015 16.46 | Posodobljeno 20. februar 2015 14.34 | Piše: Mo. S.

Je res takšen kot Will Smith v Princu z Bel Aira?

PJONGJANG – Ne zgodi se vsak dan, da so fotografije severnokorejskega voditelja v javnosti. Še manj pogosto pa se zgodi, da bi Kim Džong Un med spletnimi uporabniki povzročil toliko zabave in smeha kot zdaj, ko je širnemu svetu pokazal svojo novo pričesko.

Zgodilo se je na srečanju severnokorejskega političnega vrha, fotografije tiskovnih agencij pa so kmalu obkrožile svet. Njegova pričeska je namreč precej posebna: v nekaterih medijih so jo primerjali s takšno, kot jo je imel igralec Will Smith v nanizanki Princ z Bel Aira (The Fresh Prince of Bel Air), spet drugi so jo s pomočjo računalniške tehnologije posadili na glavo ameriškega predsednika oziroma jo primerjali s telefonom (?).

In celo to: pri medijski mreži CNN so v zvezi z njegovim novim videzom pripravili kar dvominutni prispevek, v katerem analitiki ugotavljajo vzrok za novo pričesko: eden je prišel do sklepa, da mladi voditelj na primer posnema svojega dedka, ki da je bil simbol revolucije in podobnega. Niti pri sloviti hiši Time niso mogli mimo tega, poseg v njegove lase pa so primerjali kar z napadom hekerjev …

Kakor koli, na spletu o tem kar mrgoli fotografij, lepljenk in zabavnih zapisov, sicer pa je Kim Džong Un pred kratkim presenetil tudi s precej krajšimi obrvmi, ki jim očitno namenja veliko svojega časa.

Deli s prijatelji