V SPOMIN

FOTO: To je pilot, ki je izgubil bitko s kopilotom Lubitzem

Objavljeno 07. april 2015 17.36 | Posodobljeno 07. april 2015 17.37 | Piše: T. L.

Fotografija pilota Patricka Sondheimerja, ki je poskušal preprečiti strmoglavljenje letala družbe Germanwings, je bila prvič javno objavljena. Poleg nje je stala fotografija kopilota Lubitza, ki je letalo odpeljal v smrt.

Prvič po grozljivem strmoglavljenju letala Germanwingsa nad francoskimi Alpami je javno objavljena fotografija Patricka Sondheimerja, pilota, ki je poskušal preprečiti kopilotu Andreasu Lubitzu, ko je letalo skupaj s potniki odpeljal v smrt.  

Kot je znano, je bil Sondheimer neuspešen, strmoglavljenja mu kljub obupanim pozivom Lubiztu, naj za božjo volje odpre vrata pilotske kabine, in udarcem po vratih, ni uspelo preprečiti. Zdaj pa se je na spominski slovesnosti v bazi letalske družbe Germanwings, ki se nahaja v italijanski provinci Cologna, Sondheimerjeva fotografija znašla ob fotografiji Lubitza, kar je izzvalo kar nekaj vprašanj. 

Sondheimer je bil eden od šestih članov posadke, ki so umrli v zrušenju letala. Sicer pa na komemoraciji piloti niso smeli nositi svojih pilotskih uniform. Lufthansa je namreč sprejela predlog psihologov, naj piloti uniform ne nosijo, saj naj bi s tem še dodatno prizadeli sorodnike žrtev. 

Pilotova babica: Vnuk je mrtev zaradi idiota

Javnost je že v ponedeljek zvečer nagovorila Patrickova mati: »Umrl je kot heroj, ampak ni ga več in mi smo strti. Svetloba je izginila iz našega življenja. Preveč sem vznemirjena, da bi lahko kar koli še dejala.« 

Med pogrebom pa je Patrickova babica Marianne Sondheimer dejala, da je vnuk vse življenje sanjal o poklicu pilota. »Moj vnuk je mrtev zaradi idiota, ki je to storil vsem na letalu in ki je ubil toliko ljudi«. Sicer pa so Patricka prijatelji na pogrebu opisali kot človeka, ki je izžareval srečo.

 

Deli s prijatelji