IZGRED

FOTO: Gibčna nagica nad samskega Putina

Objavljeno 07. junij 2013 19.33 | Posodobljeno 07. junij 2013 19.33 | Piše: STA, Mo. S.

Aktivistka se je s svojo predstavo posmehovala ruskemu predsedniku in njegovi ločitvi.

KIJEV – Ukrajinska policija je danes pridržala aktivistko, ki je zgoraj brez izvajala gimnastične prvine in se s tem posmehovala ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu ter njegovi ločitvi od žene Ljudmile. Putina so namreč v preteklosti povezovali z nekdanjo vrhunsko rusko gimnastko Alino Kabajevo.

Aktivistka, članica gibanja Femen, je svoj nenavadni protest izvedla pred ruskim veleposlaništvom v Kijevu. Oblečena le v spodnje hlače in s sloganom »Dajmo, Rusija«, izpisanim na golih prsih, je z gimnastičnim trakom izvedla nekaj skokov. »Vova, ljubim te,« je kričala ob tem in uporabila ljubkovalno ime za Vladimirja. Ko se je približala veleposlaništvu, so jo sicer nemudoma aretirali.

image
Putin in Kabajeva. Foto: Reuters

Skrivnostna Kabajeva

Ruski časnik Moskovski korespondent je leta 2008 pisal, da se bo Putin poročil s Kabajevo, ki je od njega mlajša 31 let. Dolgoletna telovadka, sedanja ruska poslanka, ima tudi dva otroka, katerih očetovstvo mediji pripisujejo Putinu. Časnik je kasneje svojo lastno zgodbo zanikal, lastnik pa ga je kmalu zatem ukinil.

O ločitvi kar na televiziji

Putin in njegova žena Ljudmila sta po več letih šušljanja v četrtek stopila pred kamere in sporočila, da sta se ločila. Ljudmila je ob tem kot razlog navedla, da svojega moža praktično nikoli ne vidi in da ne mara publicitete. Oba sta zatrdila, da je bila odločitev soglasna.

image
Idila, ki je ni več. Foto: Reuters

Večkrat jih kažejo

Aktivistke gibanja Femen so že aprila zmotile Putina in nemško kanclerko Angelo Merkel med ogledom industrijskega sejma v nemškem Hannovru. Prsi pa so razgalile tudi lani v Moskvi na volišču, na katerem je Putin tik pred tem na predsedniških volitvah oddal svoj glas.

Deli s prijatelji