PANIKA

FOTO: Ebola že v Makedoniji?

Objavljeno 10. oktober 2014 11.50 | Posodobljeno 10. oktober 2014 17.57 | Piše: B. P.

V hotelu v Skopju je umrl Britanec, ki je tja pripotoval naravnost iz Londona.

Vojska je nemudoma po smrti Britanca zavzela hotel, v katerem je bival.

SKOPJE – Britanec, star 58 let, je v makedonski prestolnici umrl zaradi domnevne okužbe s smrtonosno ebolo kljub temu, da nikoli ni stopil na afriška tla. Prijatelj pokojnega, 72-letni državljan Velike Britanije, po prvih podatkih prav tako kaže znake okužbe z ebolo.

Na makedonskem zunanjem ministrstvu so sinoči potrdili, da je moški v Skopje pripotoval naravnost iz Londona in se ni zadrževal na nobenem od kritičnih območij, kar med ljudmi seje strah, da se je moški okužil v Veliki Britaniji ali Makedoniji.

Moški je po prihodu v hotel tri dni preživel v svoji sobi s hudimi bolečinami v želodcu, včeraj popoldne so ga nato prepeljali v bolnišnico, a je že poldrugo uro po prihodu umrl. Zdravstveni delavci, ki so bili z njim v stiku, so v karanteni, preostali gostje hotela, kjer je moški bival, pa so upravičeno zaskrbljeni in ostajajo v svojih sobah.

Britansko zunanje ministrstvo zadevo preiskuje, a minister za zdravje ljudi miri, da 58-letnik najverjetneje ni umrl zaradi okužbe z virusom ebole, ampak bolezni s podobnimi simptomi, ki jih ni malo.

 

Britanski državljan najverjetneje ni umrl zaradi ebole, temveč zaradi zapletov, ki so nastali zaradi zastrupitve z alkoholom, danes poročajo makedonski mediji.

Po navedbah makedonskih virov je bil pokojni britanski državljan, ki je bil na službeni poti v Skopju, nazadnje v Afriki pred tremi leti na obisku pri sestri v Tanzaniji, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Zdravniki domnevajo, da je umrl zaradi zapletov, ki so nastali zaradi zaužitja prevelike količine alkohola. Že v četrtek so britanske oblasti sporočile, da je majhna verjetnost, da bi moški umrl za ebolo, čeprav so bili simptomi podobni.

 

Deli s prijatelji