SREČEN KONEC

FOTO: Brezmejna človeška krutost

Objavljeno 22. julij 2012 16.56 | Posodobljeno 22. julij 2012 16.56 | Piše: A. L.

Kuža Patrick je fizično popolnoma okreval. Upajmo, da je zdaj tudi njegova duša mirna.

16. marca lani so v vrečki za smeti odkrili popolnoma izčrpanega pitbula. Našli so ga vzdrževalci na dnu jaška za smeti 19-nadstropne stanovanjske zgradbe. Pes se ni mogel premikati, vendar je bil še živ.

Veselje ob prvem kakcu

Prva fotografija prikazuje, kakšen je bil ob prihodu v zavetišče za živali v Newarku. Tam so ugotovili, da ga še lahko rešijo, in ga niso uspavali. Najbolj kritičnih je bilo prvih 24 ur. Suhljati pitbul je noč preživel. Začelo se je počasno okrevanje. Eden večjih mejnikov, ki so se ga vsi razveselili, je bil, ko se je kuža Patrick prvič po rešitvi podelal. To je namreč pomenilo, da njegova prebava deluje. Potem je šla pot le še navzgor. Ob eni od fotografij, ki je nastala več mesecev po rešitvi, so novi lastniki zapisali, da njegov trebušček ne bo nikoli več prazen.

Ponovno rojstvo mu je dalo ime

Zgodba se je za Patricka – ime je dobil po ameriškem prazniku sveti Patrick, takrat je prvič spet shodil – končala srečno. Veliko psov pa nima take sreče. V Patrickovem imenu so ustvarili tudi facebook stran, ki opozarja ljudi na človeško krutost.

Deli s prijatelji