GROZLJIVO SPOROČILO

FOTO: Balkanske države na zemljevidu islamistov, Slovenija pa ...

Objavljeno 15. julij 2015 16.03 | Posodobljeno 15. julij 2015 15.53 | Piše: Mo. S.

»Veseli se, Srbija, tudi ti boš del islama, čeprav se ne strinjaš …« v sporočilu pojejo Srbiji.

ZAGREB – Medtem ko Islamska država (IS) vztraja pri svojem, se Srbi in Hrvati bojijo, da se bo prek Balkana razširila vse do njih. Vsaj tako je sklepati z njihovih spletnih portalov, kjer svarijo, da so islamisti poslali grozljivo sporočilo Hrvaški, Srbiji, Črni gori, Makedoniji, Kosovu in BiH.

Na youtubu je namreč kanal, na katerem je objavljena množica posnetkov s podobno vsebino, torej na temo radikalnega islama. Na posnetku so balkanske države označene kot ozemlja, ki so tarča islamskih teroristov. Islamisti napovedujejo osvajanje Hrvaške, Srbije, BiH, Črne gore, Albanije, Makedonije in Kosova, zanimivo pa je, da med naštetimi ni Slovenije. No, z zemljevida je razvidno, da so v svoj načrt zajeli tudi južni del Slovenije, njihova pesem, v kateri svarijo vse naštete države, pa Slovenije ne zajema. Omenja pa zato ameriškega predsednika Baracka Obamo.

Na začetku posnetka je sporočilo preroka Mohameda, v katerem je ta dejal, da mu je naročeno, naj se bori proti ljudem, vse dokler ne ugotovijo, da ni drugega boga kot Alah. Sporočilu sledi petje pesmi, v kateri ustvarjalci posnetka balkanskim državam pravijo: »Veselite se, Balkanci, blizu so boljši dnevi, prihajajo muslimani, mi smo islamski kalifat …« In še: »Veseli se, Srbija, tudi ti boš del islama, čeprav se ne strinjaš …« Hrvaški v pesmi napovedujejo, da bo njena demokracija padla, Črni gori, da kmalu pridejo, Makedoniji, da jim vračajo šeriat in podobno. 

Potem ko se je vest o posnetku bliskovito razširila, so ga z youtuba umaknili.

Deli s prijatelji