VREME

Evropa v polarnem mrazu, ponekod pa se sončijo

Objavljeno 05. februar 2012 19.49 | Posodobljeno 05. februar 2012 19.49 | Piše: Ma. F.

Po svetu so danes namerili tudi 30 stopinj Celzija ali več.

Na otoku Martinique so čez noč imeli 25 stopinj.

LJUBLJANA – Zima je v februarju resnično pokazala svojo pravo moč in večino ljudi prikovala v topla stanovanja in hiše. Danes smo ob 8. uri v Ljubljani namerili –10 stopinj Celzija. Kot kaže, pa se nizke temperature še ne bodo poslovile tako kmalu. Dnevne temperature se namreč do sredine tedna, razen na Goriškem in ob morju, ne bodo dvignile nad –5 stopinj, nočne pa bodo v večjem delu Slovenije pod –10.

V Vietnamu 34 stopinj

Da pa ne bomo govorili le o mrazu in snegu, poglejmo še malo v toplejše kraje, v katerih si brez težav privoščijo kopanje v morju in dolgo poležavanje na plaži. Se vam zdi to v tem trenutku nemogoče? Verjetno, vendar počakajte še nekaj mesecev, ko bo tudi v naše kraje pokukalo poletje in s tem dolgi večeri ob prijetnem vetriču, ki nas bo prijetno božal.

V glavnem mestu Tajske Bangkoku so danes ob 15.30 po lokalnem času namerili 30 stopinj Celzija. V mestu Darwin na severu Avstralije pa se prebivalci verjetno izogibajo sonca, saj so ob 18. uri po lokalnem času namerili kar 31 stopinj Celzija.

Na otoku Martinique v vzhodnem karibskem morju so danes ponoči namerili 25 stopinj Celzija, čez dan pa jih čaka sončnih 28 stopinj. Isto temperaturo so ob 11. uri po lokalnem času namerili tudi v glavnem mestu Filipinov v Manili. V mestu Ho Chi Minh v Vietnamu pa so se bodo pred vročimi 34 stopinjami najverjetneje skrivali v senci.

V Riu de Janeiru v Braziliji so se prebivalci v jutro zbudili ob prijetnih 23 stopinjah, popoldan pa se bo ozračje ogrelo na 30 stopinj. Največje in najbolj naseljeno mesto v Kambodži Phenom Penh pa ima danes temperaturo 34 stopinj.  

Upamo, da ste se ob teh podatkih vsaj malce ogreli, če pa ne, pa vam priporočamo, da se toplo namestite blizu peči ali radiatorja in skozi okno občudujete snežinke. Če ne drugega, tega ne morejo povsod po svetu.

Deli s prijatelji