OKOLJEVARSTVENICA

Erin pijana v čolnu

Objavljeno 12. junij 2013 18.38 | Posodobljeno 12. junij 2013 18.39 | Piše: U. S.

Erin Brockovich je nadelana poskušala privezati čoln.

LAS VEGAS – Ameriško okoljevarstveno aktivistko Erin Brockovich –– poznamo jo tako rekoč vsi, zahvaljujoč hollywoodskemu filmu o njenem življenju, v katerem jo je upodobila Julia Roberts in za vlogo osvojila prestižnega oskarja –– je v Las Vegasu prijela policija, ker je pijana upravljala: čoln!

Brockovichevo, stara je 52 let, so odpeljali v zapor, ko je nadzornik jezera Mead, 30 minut od Las Vegasa v ameriški zvezni državi Nevada, v marini opazil, da ima težave s čolnom. Mati treh otrok, njeno bogastvo je ocenjeno na 42 milijonov dolarjev, je poskušala privezati čoln, a je noge niso najbolje držale, tudi govorila je zelo nerazločno. Ko so prišli možje postave, je morala opraviti test alkoholiziranost, a je padla, zato so jo odpeljali v ječo, popisali in izpustili po plačilu tisoč dolarjev varščine. Policijski predstavnik Edwin Lyngar je dejal: »Očitno je bilo, da ima težave s privezom, a kdor ima le malo izkušenj, ve, da to ni izjemno zapletena operacija. Ta incident je pomemben opomnik, da je upravljanje čolna pod vplivom alkohola enakovredno vožnji v pijanem stanju.«

Znana okoljevarstvena aktivistka se je javno opravičila

Brockovicheva, ki je imela v krvi dvakrat več alkohola, kot je dovoljeno, se je že javno opravičila. »Čoln je bil ves čas blizu priveza, nikogar nisem ogrožala,« je povedala in zanikala policijske trditve, da je bila s čolnom na odprtem. »Naredila sem veliko napako, vem, kaj je prav in česa se ne sme, zelo mi je žal. Ves dan sem preživela na soncu, nič nisem jedla, nekaj pijače je očitno imelo večji vpliv, kot sem pričakovala,« je še dejala. Erin v čolnu sicer ni bila sama, z njo je bil neki moški, v marini, ko je poskušala plovilo privezati, pa je bila sama, so povedali policisti. Dovoljena stopnja alkohola v krvi v Nevadi je 0,08, Brokovicheva pa je imela dvakrat toliko.

Po odmevnem filmu je Brockovicheva postala goreča aktivistka in teve zvezdnica s svojo serijo Final Justice. Brockovicheva, leta 1999 se je poročila z Ericom L. Ellisom, je postala slavna, ko je leta 2000 film o njenem življenju posnel Steven Soderbergh. Kot odvetnikova pomočnica je pomagala dobiti rekordno tožbo v višini 333 milijonov dolarjev, tolikšno odškodnino je morala družba plačati 600 vaščanom, ki jih je Erin pregovorila, da so vložili skupno tožbo: pacifiška družba za plin in elektriko je namreč v vodo v kalifornijskem mestu Hinkley izpuščala kemikalije, natančneje strupeni krom 6, s katerimi se je zastrupilo na ducate ljudi.

Deli s prijatelji