PREPLAH

Eksplodiral je avtobus, mimoidoči so pretreseni

Objavljeno 08. februar 2016 21.09 | Posodobljeno 08. februar 2016 21.10 | Piše: STA, T. Pa.

Šlo je za nadzorovano eksplozijo, ki je bila s pomočjo kaskaderjev uprizorjena za film.

Fotografija je simbolična.

LONDON – Na londonskem mostu Lambeth je v nedeljo eksplodiral dvonadstropni avtobus. Po pisanju francoske tiskovne agencije AFP je šlo za nadzorovano eksplozijo, ki je bila s pomočjo kaskaderjev uprizorjena za film z naslovom Tujec (The Foreigner), ki bo na filmska platna prišel še letos.

Zaigrana eksplozija, ki se je zgodila v središču britanske prestolnice, bo del akcijskega filma, v katerem bosta zaigrala Jackie Chan in Pierce Brosnan.

Britanska pisateljica Sophie Kinsella, ki je bila priča eksploziji, je povedala, da so bili otroci v bližnjem parku pretreseni. Kot je dodala, je bilo vse skupaj videti zelo resnično.

Mnoge Londončane pa je nedeljska eksplozija spominjala na teroristične napade, v katerih je leta 2005 umrlo več oseb. Ena izmed tarč terorističnih napadov je bil prav rdeči dvonadstopni avtobus.

Most Lambeth je bil med izvajanjem eksplozije zaprt, filmski producenti pa so izdajali tudi predhodna opozorila o izvedbi eksplozije okoliškim prebivalcem.

Oblasti so poskušale prebivalce po tem dogodku pomiriti, londonska gasilska brigada pa je na twitterju zapisala, da je šlo zgolj za zaigrano eksplozijo.

Deli s prijatelji