SPORNO

Eksminister Slovencem nezakonito omogočil večmilijonski posel

Objavljeno 19. september 2012 17.58 | Posodobljeno 19. september 2012 17.58 | Piše: S. J.

Oliver Dulić o preiskavi, ki naj bi potekala proti njemu, ne ve nič.

Nekdanji minister Dulić.

BEOGRAD – Srbska in slovenska policija sta združili moči proti organiziranemu kriminalu. V njihovem primežu se je tokrat znašel bivši minister za zaščito okolja in prostorsko načrtovanje Oliver Dulić, ki je slovenskemu podjetju Nuba invest omogočil polaganje optičnega kabla, in to brez razpisa. Kot poroča srbski časnik Kurir, pa Dulića niso vzeli pod drobnogled samo v Srbiji, ampak naj bi ga preiskovalo tudi slovensko tožilstvo.

Dogovor podpisan nezakonito

Nuba invest je dogovor menda podpisala nezakonito in tako dobila dovoljenje za polaganje optičnega kabla širom Srbije. Čeprav je posel vreden več deset milijonov evrov, je naročilo zanj dobilo podjetje, ki je imelo takrat samo enega zaposlenega, vsi veliki operaterji pa so ostali praznih rok.

Gre za prevaro?

»Kolegi iz Slovenije so nas obvestili, da je zaslišanje Dulića neizbežno,« je povedal Kurirjev vir. Tega pa naj bi opravili, ko bodo iz Slovenije dobili vso potrebno dokumentacijo. »Od dne, ko je bila podpisana pogodba z Nuba investom, je bilo jasno, da gre za prevaro. Podjetje se je v Srbiji registriralo 10. aprila 2009, le nekaj mesecev pred pridobitvijo prvega lokacijskega dovoljenja za posel z optičnimi kabli,« je še povedal vir.

Dulić o preiskavi ne ve nič

Na drugi strani pa je Dulić jasen, da o preiskavi, ki naj bi potekala tudi proti njemu, ne ve ničesar. »Vem, da so preiskavo začeli leta 2010. Sprožil sem jo sam, ker so mediji namigovali, da je prišlo do zlorab. Tožilstvo je stvari preiskalo in ugotovilo, da pri sklepanju pogodb ni bilo nepravilnosti. Če res poteka preiskava, predvidevam, da ni usmerjena proti ministrstvu, ampak proti drugim državnim institucijam,« je bil jasen Dulić.

Deli s prijatelji