V NEVARNOSTI

Ekipa Top Gear komaj ubežala kamenjanju

Objavljeno 03. oktober 2014 21.22 | Posodobljeno 03. oktober 2014 21.22 | Piše: STA, Mo. S.

Sporna je bila tablica na vozilu znamke porsche H982 FKL.

BUENOS AIRES – Ekipa priljubljene avtomobilistične televizijske oddaje Top Gear je morala pobegniti iz Argentine, ker so jih tam obmetavali s kamni zaradi registrske tablice na enem od njihovih avtomobilov, danes poročajo britanski mediji.

Na BBC so potrdili, da so voditelji oddaje in njihova ekipa odšli iz Argentine, vendar so zanikali, da je bila sporna registrska tablica namerna provokacija, ki naj bi namigovala na britansko-argentinsko vojno za Falklandske otoke.

H982 FKL

Sporna je bila tablica na vozilu znamke porsche H982 FKL, ki naj bi po pisanju lokalnih medijev namigovala na spopad leta 1982, v katerem je Velika Britanija premagala Argentino. »Čeprav je vodstvo BBC prosilo priljubljenega voditelja Jeremyja Clarksona, naj se lepo vede v Argentini, se je odločil, da bo imel na svojem porschu provokativno tablico H982 FKL, ki namiguje na vojno za Falklande,« je zapisal časnik Diario Jornada.

Vodstvo BBC je zatrdilo, da je bila registrska tablica naključna. »Producenti Top Gear so za bližnjo oddajo kupili tri avtomobile. Namigovanja, da je bil ta avtomobil izbran zaradi registrske tablice ali da je bila ta tablica zamenjava z originalno, so povsem neutemeljena,« je zatrdil izvršni producent Andy Wilman.

Ta incident ni prvi

Ekipa ene najbolj priljubljenih oddaj BBC se je že večkrat znašla v težavah zaradi svojih voditeljev. Julija je britanski varuh pravic gledalcev kritiziral BBC, ker je Clarkson v oddaji, ki so jo posneli v Mjanmaru, uporabil žaljiv rasističen izraz. V oddaji so bili v preteklosti precej neprizanesljivi tudi do Albancev, Romunov in Nemcev, Mehičane pa so označili za lene in nadute.

Deli s prijatelji