KRVAVO

Egipt: zaradi 51 žrtev aretirali 200 ljudi

Objavljeno 10. julij 2013 17.20 | Posodobljeno 10. julij 2013 17.21 | Piše: STA, Mo. S.

Nalog za aretacijo so med drugim izdali za voditelja Muslimanske bratovščine Mohameda Badieja in druge vodilne člane gibanja.

V Kairu vre.

KAIRO – Egiptovsko tožilstvo je danes izdalo naloge za aretacijo 200 oseb zaradi vpletenosti v nasilje pred sedežem Republikanske garde v Kairu, v katerem je bilo v ponedeljek ubito 51 ljudi. Nalog za aretacijo so med drugim izdali za voditelja Muslimanske bratovščine Mohameda Badieja in druge vodilne člane gibanja, poročajo tuje tiskovne agencije.

Badie in preostali voditelji so sicer že soočeni z obtožnicami tudi zaradi poboja protestnikov pred sedežem Muslimanske bratovščine. Do incidenta pred sedežem bratovščine je prišlo 30. junija, umrlo pa je najmanj 12 ljudi.

Mursi je na varnem

Tiskovni predstavnik egiptovskega zunanjega ministrstva Badr Abdelati je danes pojasnil, da je odstavljeni egiptovski predsednik Mohamed Mursi na »varnem kraju«, proti njemu pa še ni bila vložena obtožnica.

»Mursi je zaradi lastne varnosti na varnem, obravnavan pa je spoštljivo,« je zatrdil. Po odstavitvi 3. julija so ga namreč aretirali in odpeljali na sedež ministrstva za obrambo. Prijeli naj bi ga »preventivno«.

Deli s prijatelji