DŽIHADSKI JOHN

Džihadist, ki je na posnetkih rezal glave, ranjen v letalskem napadu

Objavljeno 16. november 2014 10.37 | Posodobljeno 16. november 2014 10.37 | Piše: STA, A. L.

Med ranjenimi naj bi bil tudi vodja Islamske države Abu Bakr al Bagdadi.

LONDON – Britanska vlada je danes sporočila, da je bil pripadnik Islamske države z britanskim naglasom, ki je obglavil več zahodnih talcev, po njenih podatkih ranjen v ameriškem letalskem napadu. Britanski časnik Mail on Sunday poroča, da naj bi bil skrajnež, znan tudi pod imenom Džihadski (Jihadi) John, prejšnji teden ranjen v iraškem kraju Al Kaim na meji s Sirijo.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je bilo v ameriškem napadu minuli teden poleg tega ubitih 10 in ranjenih okoli 40 predstavnikov Islamske države, ki so se zbrali na sestanku. Med ranjenimi naj bi bil tudi vodja Islamske države Abu Bakr al Bagdadi.

Vedno je nosil masko

Kot poroča britanski časnik, je po navedbah člana zdravstvenega osebja, ki skrbi za nekatere ranjene v omenjenem napadu, več ranjenih zatrdilo, da je eden od njih po imenu Džalman »tisti, ki je ubil novinarje«.

Džihadski John, ki je ob usmrtitvah sicer vedno nosil masko, naj bi bil ubil tako ameriška novinarja Jamesa Foleyja in Stevena Sotloffa kot tudi britanska humanitarna delavca Davida Hainesa in Allana Henninga. Njegovo vojno ime naj bi bilo Džalman al Britani.

Deli s prijatelji